Andrejeva u polufinalu Rolan Garosa pobedom protiv Sabalenke

Ruska teniserka Mira Andrejeva plasirala se danas u polufinale Rolan Garosa u Parizu, pošto je pobedila drugu teniserku sveta Arinu Sabalenku iz Belorusije posle tri seta, 6:7, 6:4, 6:4.

Andrejeva, 38. teniserka sveta pobedila je posle dva sata i 29 minuta i kao 17-godišnjakinja postala najmlađa polufinalistkinja grend slem turnira u poslednjih 27 godina.

Sabalenka je tokom meča u dva navrata tražila pomoć lekara zbog problema sa stomakom.

Teniserke su u prvom setu napravile po tri brejka i odigran je taj-brejk koji je Sabalenka dobila 7:5.

Andrejeva je u drugom gemu drugog seta vratila brejk za 1:1, zatim je napravila brejk za 4:2, koji je Sabalenka vratila odmah u narednom gemu. Ruskinja je i u 10. gemu oduzela servis Sabalenki i osvojila drugi set.

U petom gemu trećeg seta Sabalenka je oduzela servis Andrejevoj, koja je odmah vratila brejk i izjednačila na 3:3. Teniserke su posle toga osvajale gemove na svoje servise sve do poslednjeg 10. kada je Andrejeva ponovo napravila brejk i posle druge meč lopte plasirala se u polufinale.

Ona je najmlađa polufinalistkinja grend slem turnira od Martine Higins koja je kao 16-godišnjakinja nastupila u polufinalima na Rolan Garosu i Ju Es openu 1997. godine.

Andrejeva je postala i najmlađa teniserka koja je pobedila prvu ili drugu teniserku sveta na grend slemu, otkako je 16-godišnja Jelena Dokić pobedila Martinu Higins u prvom kolu Vimbldona 1999.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.