U trendu

Angelina Topić deveta na SP, zlato za Ukrajinku Mahučik

Srpska atletičarka Angelina Topić zauzela je danas deveto mesto u skoku uvis na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu, dok je zlatnu medalju osvojila Ukrajinka Jaroslava Mahučik.

Ova 16-godišnja srpska atletičarka je deveto mesto osvojila s preskočenih 1,88 metara. 

„Početna visina jeste malo predstavljala problem, ali mislim da sam se dobro snašla. Prezadovoljna sam. Da je moglo da bude bolje, moglo je, ali sam zadovoljna sam rezultatom i samim tokom takmičenja“, rekla je Topić novinarima u Beogradskoj areni.

„Drago mi je što što sam mogla da budem u konkurenciji sa ovakvim svetskim zvezdama. Ovo je veliko iskustvo“, dodala je ona.

Ćerka bivših srpskih atletičara Dragutina i Biljane Topić rekla je da su je roditelji savetovali da se „nasmeje i da skače“.

Zlatnu medalju osvojila je vicešampionka sveta na otvorenom iz Dohe i bronzana sa Olimpijskih igara u Tokiju, Ukrajinka Jaroslava Mahučik. 

Ona je skokom od 2,02 metra slavila ispred Australijanke Elenor Paterson (2,00 metra) i Nadežde Dubovckaje iz Kazahstana (1,98).

Mahučik (20), koja je jedna od šest ukrajinskih atletičara na šampionatu u Beogradu, prvi put je u karijeri osvojila svetsku zlatnu medalju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.