U trendu

Anić u finalu skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu

Srpski atletičar Lazar Anić plasirao se danas u finale skoka udalj na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Istanbulu, dok je Strahinja Jovančević u toj disciplini završio takmičenje u kvalifikacijama.

Anić se kao poslednji osmi plasirao u finale skokom od sedam metara i 75 centimetara iz druge serije.

U prvoj seriji zabeležio je skok od 7,54 metara, dok ga je u trećoj seriji uhvatio grč i samo je pretrčao pesak.

„Jaka je konkurencija ali spreman sam za skokove preko osam metara, ovo je peto takmičenje u kome skačem ovako, ako budem spreman definitivno ću biti u stanju da skočim preko osam metara. Ali videćemo sa doktorom kakva je situacija sa povredom i da li ću biti u stanju da skačem u finalu koje je u nedelju“, rekao je Anić, preneo je Atletski savez.

„Nismo bili sigurni da li će 7,75 biti dovoljno za finale, na kraju se ispostavilo da jeste. Hteo sam da skočim još jedan skok jer je bilo mnogo lufta za bolje rezultate, međutim uhvatio me je grč u posldnjoj seriji. Ako nije ništa ozbiljnije od grča, onda ću biti u stanju da skočim finale, ako ne, videćemo“, dodao je on.

Jovančević je zauzeo 14. mesto sa 7,50 metara.

Četiri takmičara uspela su da preskoče normu za finale, a najbolji rezultat zabeležio je Tobijas Montler iz Švedske sa 8,14 metara.

Finale skoka udalj na programu je u nedelju, 5. marta od 8.12 časova, po srednjoevropskom vremenu.

Atletičar Boško Kijanović nije uspeo da se plasira u polufinale trke na 400 metara, pošto je u petoj kvalifikacionoj grupi zauzeo četvrto mesto rezultatom 47,36 sekunde.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.