U trendu

ANOK bira predsednika i prvog potpredsednika u Seulu

SEUL – U Seulu je danas počela generalna skupština Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta (ANOK) na kojoj će biti održan izbor za predsednika i prvog potpredsednika ANOK-a za naredne četiri godine, saopštio je Olimpijski komitet Srbije (OKS).

Skupština će trajati do 21. oktobra. Čak 95 odsto nacionalnih olimpijskih komiteta se izjasnilo da je od velikog značaja da se skupština ANOK održava svake godine.

„Skupština će biti održana u hibridnom formatu, pa se tako u Seulu očekuje oko 190 prisutnih, dok će drugi deo prisustvovati putem onlajn platformi. Ovoj skupštini putem video konferencijske veze prisustvovaće predsednik OKS Božidar Maljković“, saopštio je OKS.

„Želeo bih da istaknem koliko je važno da se u ovim vremenima i okolnostima okuplja ceo svet oko bitnih tema koje su vezane za sport. Ovaj jedinstveni događaj je najveći olimpijski forum na svetu i drago mi je da učestvujemo u donošenju važnih odluka. Ove godine je i izbor za predsednika i potpredsednika ANOK-a. Drago mi je što i OKS kroz učestvovanje u ovom forumu može doprineti poboljšanju položaja sportista i razvijanju olimpijskih vrednosti“, rekao je Maljković.

I za mesto predsednika i za mesto prvog potpredsednika ANOK-a konkuriše po jedan kandidat. Sadašnji vršilac dužnosti predsednika ANOK-a Robin Mičel je kandidat za predsednika za narednih četiri godine, dok je predsednik OK Katara, šeik Joan bin Hamad, kandidat za prvog potpredsednika.

Kao i svake godine, biće održana i dodela godišnjih nagrada ANOK-a najboljim sportistima i nacionalnim olimpijskim komitetima sa ZOI u Pekingu 2022.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar