U trendu

Apel nadležnima da ne dozvole zatvaranje konjičkog centra

BEOGRAD – Organizatori peticije „Ne dozvolimo da Beograd ostane bez jedinog sportsko-takmičarkog kompleksa za olimpijske discipline konjičkog sporta za jahanje“ pozvali su grad Beograd i nadležene institucije da ne dozvole zatvaranje zatvorenog objekta (manježa) koji se nalazi na celini Hipodroma Beograd.

Kako se navodi u saopštenju dostavljenom medijima, početkom maja u skladu sa najavom predstavnika konjičkog centra koji se nalazi na celini Hipodroma Beograd, očekuje se zatvaranje zatvorenog objekta (manježa), u kojem se svakodnevno obavljaju treninzi sportista, rekreativaca kao i hipoterapija.

Kako je saopšteno, gasenjem se onemogućava dalje organizovanje takmičenja u ovom kompleksu, a sportisti, rekretivci i hipoterapija gube mesto svakodnevnih aktivnosti.

„Grad Beograd gubi jedinu lokaciju na kojoj su se na teritoriji Grada Beograda u poslednjoj deceniji održavala nadmetanja. Pomenuti centar bio je najčešći domaćin nacionalnih prvenstava kao i svih ostalih nacionalnih i međunarodnih takmičenja, a zatvaranjem ugrožava se konjički sport, posebno olimpijska disciplina preskakanje prepona, na teritoriji Srbije“, navodi se u saopštenju organizatora peticije.

Oni ocenjuju da je najavljeno zatvaranje objekta usko povezano sa „završnom fazom legalizacije objekta i promenom namene, koje je u interesu pojedinca, mimo regulacionog plana i van pravnog okvira“.

„Apelujemo na Grad Beograd, nadležne institucije kao i čelnike da ne dozvole zatvaranje centra i gašenje sporta već da nađu alternativno rešenje neophodno za održiv razvoj sporta, sprovođenje hipoterapije za decu sa posebnim potrebama kao i ostale aktivnosti koje su se odvijale u ovom centru“, stoji u saopštenju organizatora peticije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.