U trendu

Argentina propustila šansu da izjednači rekord Italije

DOHA – Fudbalska reprezentacija Argentine porazom od Saudijske Arabije (2:1) na Svetskom prvenstvu u Kataru propustila je da izjednači rekord Italije po nepobedivosti na uzastopnim mečevima.

Južnoamerička selekcija je na poluvremenu vodila 1:0, ali su fudbaleri Saudijske Arabije napravili preokret i zasluženo su stigli do pobede.

Italijani su rekorderi, pošto imaju 37 uzastopnih mečeva bez poraza. Oni su do ovog rekorda stigli prošle godine trijumfom nad Litvanijom u poslednjem kolu kvalifikacija za SP u Kataru. „Azuri“ su potom izgubili od Severne Makedonije (1:0) u polufinalu baraža za plasman na Mundijal i prekinuli su niz bez poraza.

Argentina je do današnjeg meča sa Saudijskom Arabijom odigrala 36 uzastopnih utakmica bez poraza, a „gaučosi“ su poslednji meč izgubili od Brazila (2:0) u julu 2019. godine.

Svetski mediji navode da je Argentina prvi put od 1930. godine izgubila meč na Mundijalima, a da je na poluvremenu imala vođstvo. Argentina je u finalu SP 1930. vodila 2:1 posle prvog poluvremena protiv Urugvaja, a na kraju je poražena rezultatom 4:2.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.