U trendu

Ataman: Ne povlačimo se sa EP, policija napala naše igrace

TBILISI – Selektor turske košarkaške reprezentacije Ergin Ataman saopštio je da će njegov tim nastaviti učešće na Evropskom prvenstvu u Tbilisiju, prenosi „Basket njuz“.

Predstavnici Košarkaškog saveza Turske najavili su povlačenje sa EP zbog incidenata posle meča trećeg kola grupe A između Gruzije i Turske.

Gruzija je posle dva produžetka pobedila Tursku 88:83. Ovaj meč je obeležio sukob Furkana Korkmaza i Dude Sanadzea, dok je Ataman isključen sa utakmice.

Predstavnici KS Turske tvrde da su Korkmaz i jedan član stručnog štaba napadnuti posle meča na putu ka svlačionici.

Oni su najavili mogućnost povlačenja sa EP ako ne dobiju snimke sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako trojica igrača Gruzije napada Korkmaza.

„Ne razmišljamo o odlasku sa turnira, ali ne možemo ovako da nastavimo. Kako ćemo ovako da igramo? Razgovarali smo sa ostalim timovima i svi se žale. Razgovarao sam sa stručnim štabom Crne Gore, potom sa selektorom Španije Serđom Skariolom… Povući ćemo se ako ne budemo imali obezbeđenje. Policija ne sme da uđe u svlačionicu i da napadne naše igrače i članove stručnog štaba“, rekao je Ataman.

On je ponovio da je skandalozno ono što se dogodilo posle meča Turska – Gruzija.

„Korkmaz je otišao u svlačionicu sa jednim članom stručnog štaba. Trojica gruzijskih košarkaša Tornike Šengelija, Goga Bitadze i Duda Sanadze su napali Korkmaza u svlačionici. Sve je skandal. Policija je napala naše igrače i našeg potpredsednika kada su posle utakmice krenuli ka svlacionici“, dodao je Ataman i dodao da turska vlada prati šta se dešava u Tbilisiju.

On je istakao da je posle utakmice uložen protest, pošto je navodno „ukradeno“ 22 sekunde meča.

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) pokrenula je istragu o utakmici između Turske i Gruzije, ali je odbila da komentariše dešavanja u Tbilisiju dok se „ne utvrde sve činjenice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar