U trendu

Atlanta bolja od Njujorka uz 15 poena Bogdanovića

ATLANTA – Košarkaši Atlante na svom terenu savladali su Njujork 105:94 i tako poveli sa 2:1 u prvoj rundi plej-of serije Istočne konferencije.

Domaći su imali izvanrednu podršku preko 15.000 navijača, a ključ pobede bila je serija 22:5 u drugoj četvrtini koja je Hoksima omogućila da na poluvreme odu sa 14 poena prednosti (58:44).

Atlanta je imala sedmoricu košarkaša sa dvocifrenim košeterskim učinkom, a najefikasniji je bio Tre Jang sa 21 poenom i čak 14 asistencija. Bogdan Bogdanović bio je drugi strelac tima sa 15 poena (6-12 šut iz igre), a za 39 minuta na terenu imao je i osam skokova i tri asistencije.

Kod Niksa, usamljen je bio Derik Rouz koji je je zabeležio 30 poena.

Posle dva poraza na svom terenu na startu plej-of serije, Los Anđeles Klipersi savladali su u gostima Dalas sa 118:108 i tako vratili jedan brejk.

Tandem Kavaji Lenard – Pol Džordž bio je najzaslužniji za trijumf. Lenard je ubacio 36 poena, uz osam skokova, a Džordž 29 poena, uz sedam skokova.

Maveriksima nije pomogla ni fantastična partija Luke Dončića koji je postigao 44 poena, a po jedan skok i asistencija su mu nedostajali za tripl dabl. Srpski centar Boban Marjanović nije igrao.

Zahvaljujući maestralnom Džejsonu Tejtumu koji je postigao 50 poena, Boston je pobedio Bruklin sa 125:119, pa su Seltiksi smanjili zaostatak u seriji na 2:1. Tejtum je postao tek šesti igrač u slavnoj istoriji Bostona koji je u plej-ofu ubacio 50 ili više poena. Trijumfu Seltiksa znatno je doprinelo i to što su domaći imali odlično šutersko veče, šutirajući 50,4 odsto iz igre.

Kod Netsa učinkom su se izdvojili Džejms Harden sa 41 poenom i 10 skokova i Kevin Durent sa 39 poena i devet skokova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.