U trendu

Atlanta savladala Boston, 10 pobeda domaćih ekipa u NBA ligi

Košarkaši Atlante pobedili su prošle noći na svom terenu ekipu Bostona sa 110:99, i tako su ostvarili treći uzastopni trijumf u NBA ligi.

Bolji od ostalih u domaćem timu bio je Džon Kolins, koji je zabeležio dabl-dabl učinak od 20 poena i 11 skokova, Kevin Erter i Kam Rediš su postigli po poen manje, dok je Tre Jang upisao 18 poena i 11 asistencija.

Srpski košarkaš Bogdan Bogdanović je u pobedničkom timu postigao 12 poena, uz šut za tri poena 4/10, a upisao je i šest asistencija i jedan skok.

Džejson Tejtum je za Boston postigao 34 poena, uz devet skokova i pet asistencija, Grant Vilijams je dodao 18 poena i šest skokova, a Denis Šruder je zabeležio 15 poena.

Atlanta sada ima skor od sedam pobeda i devet poraza, dok Boston ima poraz manje.

Oklahoma je na svom terenu bila bolja od Hjustona sa 101:89.

Lugenc Dort je u pobedi svog tima upisao 34 poena, uz osam skokova, Šej Gildžus Aleksander je postigao 15 poena, uz devet asistencija i sedam skokova, dok je Džoš Gidej dodao poen manje, uz 11 skokova. Srpski igrač Aleksej Pokuševski je za nešto više od 10 minuta na terenu postigao dva poena, uz dva skoka, i po jednu asistenciju, blokadu i ukradenu loptu.

Džejlen Grin je za gostujući tim, kojem je ovo 13. uzastopni poraz u ligi, postigao 21 poen, Džejšon Tejt je zabeležio 16 poena i osam skokova, a Erik Gordon je postigao poen manje, uz po pet skokova i asistencija.

Oklahoma ima učinak od šest pobeda i osam poraza, dok Hjuston ima samo jednu pobedu, ostvarenu upravo protiv Oklahome, i 14 poraza.

Finiks je na domaćem terenu savladao Dalas sa 105:98, i tako je došao do 10. uzastopne pobede.

Prošlosezonske finaliste predvodio je Devin Buker sa 24 poena i devet skokova, Deandre Ejton je postigao 19 poena, uz 13 skokova, dok je Džej Krauder upisao 14 poena.

Za Dalas zbog povrede kolena nije igrao najbolji igrač Luka Dončić, a najefikasniji u porazu svog tima bio je Tim Hardavej sa 22 poena i četiri asistencije, poen manje je upisao Kristaps Porzingis, uz osam skokova i sedam asistencija, a Džejlen Branson je dodao 18 poena, uz po devet skokova i asistencija. Srpski košarkaš Boban Marjanović nije igrao za gostujući tim.

Finiks ima skor 11/3, dok je Dalas iz 14 utakmica upisao devet pobeda.

Milvoki je na svom terenu pobedio Los Andjeles Lejkersa sa 109:102.

Aktuelne šampione do pobede je vodio Janis Adetokunbo sa 47 poena, devet skokova i tri asistencije, dok je Bobi Portis postigao 17 poena, uz pet skokova.

U timu iz Kalifornije najbolji učinak imao je Tejlen Horton-Taker sa 25 poena i 12 skokova, a Rasel Vestbruk je zabeležio 19 poena, 15 asistencija i četiri skoka.

Lejkersi imaju polovičan učinak iz 16 utakmica, dok Milvoki ima sedam pobeda, uz utakmicu manje.

Šarlot je na svom terenu bio bolji od Vašingtona sa 97:87. Tim iz glavnog grada SAD ima učinak od 10 pobeda i četiri poraza, dok je Šarlot na skoru 9/7.

Detroit je na domaćem terenu savladao Indijanu sa 97:89. Indijana ima šest pobeda iz 16 utakmica, a Detroitu je ovo bila četvrta pobeda, uz dve utakmice manje.

Do još jedne domaće pobede došla je i ekipa Bruklina, koja je savladala Klivlend sa 109:99. Bruklin ima učinak od 11 pobeda i pet poraza, a Klivlend iz 16 utakmica ima devet pobeda.

Majami je uz tripl-dabl učinak Džimija Batlera (31 poen, 10 skokova i asistencija) na svom terenu pobedio Nju Orleans sa 113:98. Tim sa Floride sada ima 10 pobeda uz pet poraza, dok je Nju Orleans upisao samo dve pobede iz 16 utakmica.

Minesota je do pete pobede iz 14 utakmica došla na svom terenu protiv Sakramenta (107:97). Gostujući tim ima upisanu pobedu više.

Portland je na svom terenu savladao Čikago sa 112:107. Čikago ima učinak 10/5, a Portland je na polovičnom učinku posle 16 utakmica.

Jedinu gostujuću pobedu zabeležila je ekipa Orlanda, koja je savladala Njujork Nikse sa 104:98. Niksi imaju skor 8/7, dok je Orlandu ovo bila četvrta pobeda iz 15 utakmica.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.