U trendu

Atletiko eliminisao prvaka Evrope Barselonu iz LŠ

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se večeras u polufinale Lige šampiona eliminisavši prvaka Evrope Barselonu u četvrtfinalu.

Atletiko je večeras na svom terenu u revanšu pobedio Barselonu s 2:0 golovima Antoana Grizmana u 36. i 88. minutu, što je im je bilo dovoljno za ukupan trijumf od 3:2.

Barselona je pre osam dana na svom terenu slavila posle preokreta s 2:1.

Atletiko je dobro počeo utakmicu, stvorio tri dobre prilike u prvih 10 minuta, ali je mreža Katalonaca, koji su često u tim trenucima dolazili na oko 30 metara od gola rivala, ostala netaknuta.

U narednih 20 minuta nije bilo mnogo uzbudjenja na stadionu Visente Kalderon, da bi u 36. minutu posle centaršuta Saula spoljnim delom stopala leve noge s desnog boka lopta na prvoj stativi došla do Grizmana, koji je glavom prosledio u bliži ugao za vodjstvo „jorgandžija“.

Pokušavala je Barselona da ozbiljnije ugrozi gol Jana Oblaka u prvih 45 minuta, ali ništa osim pokušaja Nejmara s distance u završnici tog perioda nije vredno pomena.

Atletiko je s inicijativom nastavio na početku drugog poluvremena, a veoma blizu drugog gola bili su u 53. minutu, ali je udarac Saula s oko 10 metara otišao preko gola, zakačivši gornju stranu prečke.

Kako je utakmica odmicala, tako je Barselona sve više preuzimala inicijativu, ali tim Luisa Enrikea nije uspeo da postigne gol i dodje do plasmana u polufinale Lige šampiona, a kazna za jalovu inicijativu stigla je u 88. minutu.

Posle jednog kontranapada Felipe Luis je pokušao u kaznenom prostoru da proigra Grizmana, ali je Anders Inijesta zaustavio to dodavanje rukom, pa je sudija Nikola Ricoli dosudio jedanaesterac, koji je realizovao Grizman.

U 91. minutu Barselona je oštećena za jedanaesterac, pošto je slična situacija vidjena i u kaznenom prostoru domaćina, nakon što je Gabi na samoj ivici igrao rukom, ali Ricoli je ovaj put procenio da je defanzivac „jorgandžija“ bio van šesnaesterca.

Juče su plasman u polufinala Lige šampiona izborile ekipe Mančester sitija i Real Madrida, eliminisavši Pari Sen Žermen, odnosno Volfsburg.

Žreb za polufinala Lige šampiona održaće se u petak u 11.30 u Nionu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.