U trendu

Atletiko Madrid savladao Borusiju Dortmund u četvrtfinalu LŠ

Fudbaleri Atletiko Madrida pobedili su večeras na svom terenu Borusiju Dortmund sa 2:1, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Strelci za Atletiko bili su Rodrigo De Paul u petom i Samjuel Lino u 32. minutu.

Gol za Borusiju postigao je Sebastijan Ale u 81. minutu.

Poveo je Atletiko u petom minutu. Pogrešila je odbrana Borusije ispred svog šesnaesterca, loptu je oduzeo De Paul i udarcem sa 15 metara po sredini zatresao mrežu.

Samo dva minuta kasnije Atletiko je imao priliku da duplira prednost, nakon centaršuta Grizmana, Vicel je pokušao atraktivno petom, ali je dobro reagovao golman Borusije Kobel i izbacio loptu u korner.

Nakon nove greške odbrane Borusije, Atletiko je stigao do drugog pogotka. Nakon oduzete lopte, Grizman je lepo prigrao Lina, koji je sigurnim udarcem savladao Kobela.

U nastavku, Borusija je zaigrala bolje, ali je Atletiko prvi stigao do ozbiljne prilike. Lino je šutirao iz blizine u 74. minutu, ali je Kobe odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Borusije je uspela da smanji zaostatak u 82. minutu. Lopta je u šesnaestercu stigla do Alea, koji je šutirao iz okreta iz prve i pogodio donji levi ugao gola Oblaka.

Korea je mogao tri minuta kasnije da vrati dva gola prednosti Atletiku, ali je iz dobre pozicije loše šutirao direktno u Kobela.

Gitens je 87. minutu dobro šutirao iskosa u dalji ugao, ali nije imao sreće, lopta je pogodila prečku i Bprusija nije stigla do izjednačenja.

U šestom minutu sudijske nadoknade vremena Borusija je imala najbolju priliku za izjednačenje, Brant je šutirao glavom, a lopta je pogodila mesto gde se spajaju preška i stativa.

Revanš meč je na programu za sedam dana i igra se u Dortmundu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.