U trendu

Atletski dvoranski miting u Beogradu 15. februara, najveći do sada

Beograd će u sredu 15. februara biti domaćin osmog atletskog dvoranskog mitinga „Belgrade Indoor Meeting“, a tim povodom danas je održana konferencija za novinare u Skupštini grada Beograda.

Govorili su predsednik Srpskog atletskog saveza Veselin Jevrosimović, gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, vicešampion Evrope u bacanju kugle, Armin Sinančević i direktor mitinga Predrag Momirović.

„Osmi po redu Belgrade Indoor Meeting biće najveći do sada. Učestvuje 150 atletičara iz 37 zemalja, od čega će naših biti 30. Hoću da se zahvalim svima koji su pomogli na održavanju ovog takmičenja“, izjavio je Jevrosimović.

Jevrosimović je zahvalio Ministarstvu sporta i „posebno gradu Beogradu, i gradonačelniku Aleksandru Šapiću, kao i sekretaru za sport, Nikoli Peniću, bez kojih ova manifestacija ne bi mogla da se održi“.

„Želim da pozdravim i Predraga Momirovića, direktora mitinga, kao i našeg asa, Armina Sinančevića. Pozivam vas sve da pratite miting, a onda da uživate u atletici, nadmetanju, očekujemo visoke rezultate, da padaju i svetski rekordi“, dodao je Jevrosimović.

Sekretar za sport grada Beograda Nikola Panić rekao je da je „grad Beograd odlučan u nameri da pomogne srpskom sportu“.

„Imamo bogatu istoriju, organizovali dva velika prvenstva, kao i Svetsko u dvorani prošle godine. Zadovoljstvo mi je što smo ovde da najavimo Belgrade Indoor Meeting, nadam se da će se ovde oboriti veliki broj ličnih rekorda“, rekao je Panić.

Srpski bacač kugle Armin Sinančević je izjavio da mu je „čast“ što će učestvovati na mitingu i da se nada pobedi.

„Velika čast je što učestvujem na našem najvećem mitingu. Daću sve od sebe da predstavim našu atletiku u najboljem svetlu. Glavni cilj je Evropsko prvenstvo u Istanbulu. Tokom 2021. godine sam pobedio na našem mitingu, nadam se da će tako biti i sutra. Podržite naše atletičare, kao i sve koji se takmiče na ovom mitingu“, izjavio je Sinančević.

Direktor mitinga Petar Momirović je rekao da je Srpski atletski savez pozvao i turske atletičare da učestvuju „zbog situacije sa zemljotresom i otkazivanjem takmičenja u njihovoj zemlji“.

„Dobiće atletičari veliki broj poena, zato imamo veliki broj prijavljenih. Imamo 15 disciplina, preko 150 takmičara, ogroman nagradni fond… Ono što bih pomenuo, s obzirom na ono što se desilo u Turskoj, Srpski atletski savez se našao da pomogne i pozvali smo sve najbolje sportiste iz 20 federacija da se prijave, da bi ovde ostvarili norme da se kvalifikuju za Evropsko prvenstvo“, rekao je Momirović.

„Ispratite sutra Belgrade Indoor Meeting, RTS će uživo prenositi sve od 17.00 časova, a imaćemo i mali pretprogram, jer imamo veliki broj disciplina“, dodao je Momirović.

Ulaznice za miting delile su se besplatno i podeljene su u rekordnom roku. Miting će takođe moći da se prati uživo i preko sajta Evropske atletike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.