U trendu

Atomskim tenisom Novak srušio Amerikanca za četvrtfinale US opena

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedom protiv Amerikanca Džensona Bruksbija (1:6, 6:3, 6:2, 6:2) plasirao se u četvrtfinale US opena.

Đokovića u borbi za polufinale očekuje repriza finala ovogodišnjeg Vimbldona, odnosno duel sa Italijanom Mateom Beretinijem.

Navijači na stadionu „Artur Eš“ prisustvovali su najboljem meču ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva SAD.

Đoković je bio veliki favorit protiv 20-godišnjeg Amerikanca, ali otvorio je jako loše meč i tek peti put u karijeri izgubio je set sa 6:1 ili lošije.

Bruksbi je „leteo“ po terenu, na sve to i Novak je igrao jako loše, te je mladi teniser za samo pola sata osvojio prvi set.

To je više od 20 hiljada Amerikanaca na stadionu bacilo u ekstazu, uživali su igri svog miljenika i nadali su se eventualnoj senzaciji u osmini finala.

Usledio je drugi set u kom je viđen najbolji tenis na ovogodišnjem US openu, a tih 68 minuta komotno spada i u najbolje u ovoj godini.

Đoković je podigao nivo igre, Bruksbi je držao jak tempo i gotovo svaki poen bio je spektakularan. Gledali smo duge razmene, uzbudljive završnice – ono najlepše što tenis ima da ponudi.

Novak je prvi napravio brejk i poveo sa 3:0, i činilo se da će ubrzo izjednačiti na 1-1, međutim, u petom gemu Dženson Bruksbi uspeo je da vrati brejk – i to na kakav način.
Pet brejk lopti nije iskoristio, ali zato jeste šestu i posle više od 20 minuta, koliko je trajao gem, uspeo je da smanji na 3:2.

Đoković je tada još jednom pokazao zašto je najbolji na svetu, a uskoro i najbolji u istoriji. Posle iscrpljujućeg gema u kom je ispustio brejk prednosti, uspeo je da ponovo oduzme servis protivniku i povede 4:2.

To je bio i prelomni trenutak meča. Novak je uspeo da izjednači na 1-1 i momentum je potpuno prešao na njegovu stranu.

Bruksbi je očekivano počeo više da greši, Đoković nije popuštao i iz gema u gem bio je bliži pobedi.

U trećem i četvrtom setu srpski teniser je bio bolji rival i zasluženo je prošao među osam najboljih u Njujorku.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.