U trendu

ATP pozdravio odluku da se Đokovicu dozvoli da igra

MONAKO – Najmoćnija svetska asocijacija u muškom tenisu “Asocijacija teniskih profesionalaca” (ATP) je pozdravila odluku australijskog suda kojom je Novaku Đokoviću dozvoljeno da ostane u Melburnu i da se takmiči na Australijan openu sledeće nedelje.

“Pozdravljamo ishod jučerašnjeg saslušanja i radujemo se uzbudljivim teniskim nedeljama koje su pred nama”, navodi se u saopštenju asocijacije, a prenosi agencija Rojters.

Asocijacija je u saopštenju navela da ovaj spor oko Đokovićevog medicinskog izuzeća od vakcine protiv kovida-19 i povezani događaji nanose “štetu na svim frontovima”, kao i da je ova situacija naglasila potrebu za jasnijim razumevanjem i komunikacijom o pravilima.

“Putujući u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku”, navodi se u saopštenju ATP-a.

“Serija događaja koji su doveli do sudskog ročišta u ponedeljak nanela je štetu na svim frontovima, uključujući i Novakovom blagostanju i pripremama za Australijan open“, saopštio je ATP, koji se, kako navodi Rojters, ranije našao na udaru kritika nekih igrača jer nije stao u Đokovićevu odbranu.

ATP dodaje i da snažno preporučuje da se svi igrači vakcinišu, navodeći da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano.

Sudija Entoni Keli je ocenio juče da je odluka Australije da Đokoviću ukine vizu „nerazumna“ i naložio je njegovo puštanje iz imigracionog pritvora.

Istovremeno, australijska vlada je saopštila da još uvek razmatra drugi način da ga deportuje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.