U trendu

Šok godine u Melburnu: Novak eliminisan već u drugom kolu Australijan opena! (video)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković spotakao se već na drugom stepeniku u Melburnu u pohodu na novi trofej na Australijan openu. Novaka je sa 3:2 u setovima (7:6, 5:7, 2:6, 7:6, 6:4) savladao Uzbekistanac Denis Istomin!

Šta se to dogodilo u Melburnu? Novak je prišao meču kao i svakom drugom, ali je prekoputa sebe imao sjajnog, savršenog protivnika. Istomin je pogađao šta je hteo i koristio je svaki znak nervoze u Novakovim pokretima i udarcima da ga dodatno uzdrma.

Nakon mučenja u prvom setu i vođstva protivnika od 7:6 u taj-brejku (10:8), Novak je postavio stvari na svoje mesto i u nastavku meča preokrenuo na 2:1 u setovima – 7:5, 6:2. Činilo se da je otvoren put ka novoj pobedi, ali je usledila serija vinera Uzbekistanca i došlo se do taj-brejka u kojem je Istomin sa 7:5 izborio peti set.

Novak je u petom setu potpuno pao. Samo zahvaljujući velikom iskustvu i oreolu pobednika uspevao je da se nosi sa snažnim servisima Istomina, međutim, u petom gemu dozvolio je sebi neke neiznuđene greške i pao je ključni brejk za 3:2 Istomina.

Umesto da nekako pronađe način da se vrati u duel, Novak je na servise Uzbekistanca do kraja meča manje-više samo uzvraćao udarce i poraz je bio neminovan.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.