U trendu

Avramović: Odluke Skupštine VK Partizan ništavne

BEOGRAD – Dojučerašnji predsednik Skupštine vaterpolo kluba Partizan Zoran Avramović izjavio je da su odluke sa prethodne sednice nelegitimne i smatra ih ništavnim.

Avramović je, zajedno sa celim rukovodstvom na čelu sa predsednikom kluba Aleksandrom Šoštarom, smenjen odlukom članova na Skupštini VK Partizan.

„Kao predsedavajući vanredne sednice Skupštine kluba sednicu sam otvorio i naveo, da zbog nepoštovanja mog zahteva za dostavom spiska članova Skupštine kluba nisam u mogućnosti da proverim sastav Skupstine i da smatram da ova Skupstina nema legitimitet za punopravno odlučivanje te sam objavio prekid rada vanredne Skupštine i najavio nastavak sednice odmah po dobijanju Knjige članova i bazičnih evidencija Kluba kako nalaze Satut kluba u članovima 17, 21, 22 i 23. Po objavljenom prekidu vanredne sednice skupstine kluba istu sam raspustio i napustio zajedno sa delom članstva skupsctine, prevashodno članovima seniorskog sastava i stručnog rukovostva kluba ali i mnogih drugih“, navodi Avramović u saopštenju dostavljenom medijima.

On je dodao da je „sama organizacija vanredne Skupštine kluba od strane sekretarijata kluba uz neviđene mere obezbeđenja i u potpunom medijskom mraku nagoveštavala je da se sprema nelegalna i gruba manipulacija i obmana koja ima za cilj da se legalno izabrani organi kluba dezavuišu, a lažnim aktivnostima legalno i izabrano rukovodstvo kluba na svaki način onemogući da obavlja svoje funkcije“.

„U sali je ostala nekolicina članova čiji identitet i legitimnost nisam ni mogao da proverim te smatram da takva neformalna grupa nema legitimitet da donosi bilo koje odluke vezane za rad i funkcionisanje kluba. Sve navodne odluke neformalne grupe od 02.12.2019. godine smatram ništavnim i protivno Statutu kao i svaki nastavak započete pa prekinute vanredne senice Skupštine kluba smatram nelegitimnim obzirom da sam kao Predsednik Skupštine najavio nastavak prekinute vanredne sednice Skupštine od 2.12.2019 odlukom kada se za to steknu uslovi“, zaključuje se Avramović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.