U trendu

Bajern pobedio Pari Sen Žermen u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su večeras u Parizu Pari Sen Žermen sa 1:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Jedini gol postigao je Kingsli Koman u 53. minutu.

Bajern je zapretio već u prvom minutu kada je Erik Maksim Čupo Moting sa ivice šesnaesterca šutirao pored gola. Nemačka ekipa imala je inicijativu, pokušavala je preko Džošue Kimiha i Komana, ali oni nisu ozbiljnije ugrozili protivnički gol.

U 30. minuta Bajern je imao šansu preko Čupo Motinga, ali je on glavom poslao loptu pored stative. Četiri minuta kasnije pored gola šutirao je i Koman. Kimih je iz poluvoleja sa ivice šesnaesterca pokušao u 43. minutu, ali je šut odbranio golman Đanluiđi Donaruma.

Bajern je poveo u 53. minutu golom Komana. Dejvis je dodao loptu na drugu stativu do Komana koji je šutirao po zemlji, a pomogla mu je i loša intervencija golmana Donarume.

U 57. minutu u igru je ušao Kilijan Mbape umesto Solera, a posle toga ređale su se šanse Bajerna. Prvo je Kimih šutirao preko gola, a zatim je dve šanse propustio Čupo Moting.

Prvi put u 62. minutu šutirao je u golmana, a dva minuta kasnije dobro je intervenisao Donaruma, kada je uspeo da skrene loptu u stativu i izbaci je u korner. Posle kornera glavom je pokušao Benžamen Pavar, ali je golman francuske ekipe ponovo dobro odbranio.

Posle toga Pari Sen Žermen je zaigrao bolje. U 74. minutu Mbape je dobro šutirao, a uspešniji je bio golman Jan Zomer. Pokušao je Nejmar, Zomer je ponovo bio uspešniji, a zatim je do lopte došao Mbape i postigao gol, ali je bio u ofsajdu i pogodak je poništen.

Tri minuta kasnije domaći su ponovo bili u šansi kada je posle kornera glavom šutirao Markinjos, a Zomer odbranio.

Mbape je postigao gol i u 82. minutu, ali je posle upotrebe VAR tehnologije pogodak poništen jer je Nuno Mendeš bio u ofsajdu kada je dodao loptu.

Posle dva minuta u šansi je bio Lionel Mesi, ali je odbrana u poslednjem trenutku reagovala i blokirala šut argentinskog fudbalera. Priliku je propustio i njegov saigrač Vitinja, koji je iz blizine šutirao u protivničkog golmana.

U prvom minutu nadoknade vremena Pavar je dobio drugi žuti karton posle prekršaja na Mesiju, pa su domaći utakmicu završili sa desetoricom.

Revanš utakmica igra se 8. marta u Minhenu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.