U trendu

Barselona slavi: Vraća se Ronaldinjo

Jedan od najvećih igrača u istoriji kluba i jedan od dva najbolja Brazilca koji su igrali za Barselonu, čuveni Ronaldinjo vraća se na Kamp Nou, potvrđuju zastupnici Roberta i Žosepa Bartomeua, predsednika Barselone.

Ronaldinjo će 21. marta proslaviti 37. rođendan, ali bez obzira na to i što je karijeru prekinuo 2015. kada je napustio Fluminense, za njegovim fudbalskim umećem i dalje traje potražnja, ima ponude brazilske Kuritibe i urugvajskog Nacionala, dok ga brojni kineski klubovi obasipaju ugovorima da sam upiše cifru koju želi.

Sve to je manje vredno kada je sa druge strane jedan od najvećih klubova sveta, koga je na staze slave vratio upravo Ronaldinjo, kada je 2003. došao iz PSG i pokrenuo revoluciju kojom je srušena Realova dominacija, a Barsa se nakon godina u senci najvećeg rivala vratila na španski i evropski vrh. Mesi uvek ističe da je Ronaldinjo pokrenuo Barselonu i vratio je tamo gde joj je mesto.

Za danas je u Barseloni bio zakazan novi sastanak Roberta de Asisa i Bartomeua, koji je već poslao dve ponude za Ronaldija, kako bi se u klub vratio kao njegov globalni ambasador i novi igrač ekipe „Barca Legends“, kako bi likom i delom promovisao i slavio Barselonu po svetu, pokazujući se nasmejan sa uzdignutim palcem i žonglirao na egzibicionim utakmicama.

https://www.youtube.com/watch?v=a0ksVaLlaIw

Ronaldinjo je Bartomeu već potvrdio da je uzbuđen što će postati zaštitno lice Barselone kada se sa predsednikom sastao u oktobru prošle godine, a mesec ranije odradio je i probu, kada je na otvaranju Barselonine prodavnice u Njujorku navijačima potpisivao dresove i na njih štampao brojeve, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.