U trendu

Bartomeu: Dobrodošli u Beograd, grad košarke

BEOGRAD – Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku, rekao je danas predsednik Evrolige Đordi Bartomeu na zvaničnoj ceremoniji otvaranja završnog turnira Evrolige u srpskoj prestonici.

„Dobro došli u Beograd, grad košarke“, poručio je Bartomeu.

Završni turnir Evrolige je prvobitno trebalo da se održi u Berlinu, ali zbog striktnih pravila usled pandemija virusa korona, turnir je premešten u Beograd.

„Nismo bili sigurni da li ćemo imati navijače na tribinama. Zbog njih igramo i nismo mogli da imamo još jedan fajnal-for bez njih. Hvala Berlinu jer su razumeli tešku odluku, kao i Beogradu koji je uspeo da preokrene sve i organizuje turnir u ovim izazovnim vremenima. Bile su ovo teške dve godine, ali je velika sreća videti pune arene“, rekao je Bartomeu, i dodao da se nada da će vojna invazija na Ukrajinu proći i da je svetu potreban mir.

On je rekao i da se teška vremena nastavljaju zbog rata u Ukrajini.

„Nadamo se da će mir doći brzo. Ne smemo da zaboravimo da neki timovi neće završiti sezonu koju su počeli zbog toga. Mnogo je neizvesnosti i to će sigurno trajati neko vreme, ali uprkos svim izazovima, želimo da slavimo košarku“, rekao je prvi čovek Evrolige.

Na završnom turniru će nastupiti košarkaši Real Madrida, Barselone, Olimpijakosa i Efesa.

„Timovi su spremni da pruže sjajan F4. Čestitam Barseloni, Realu, Olimpijakosu i Efesu koji su došli ovako daleko. Hvala njima, ali i ostalim timovima koji su nam priredili sjajnu sezonu“, zaključio je Bartomeu.

Zvanična ceremonija počela je odavanjem pošte nedavno preminulom nemačkom košarkašu Ademoliju Okuladži.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar