U trendu

Basta obišao obnovljen košarkaški teren u Kuli

KULA – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta obišao je danas Kulu, gde se najpre sastao sa predsednikom Opštine Damjanom Miljanićem.

Kako je saopšteno, tom prilikom razgovarano je o stanju u oblasti sporta i sportske infrastrukture u ovoj opštini, te daljoj saradnji resornog sekretarijata sa ovom lokalnom samoupravom.

Nakon sastanka, Basta i Miljanić obišli su košarkaški teren u Kuli, u čiju obnovu je uloženo tri miliona dinara.

Reč je o investiciji koja je u potpunosti finansirana sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Sekretar Basta je istakao da je resorni sekretarijat prepoznao potrebu Opštine da uloži u obnovu ovog sportskog terena, koji je sada opremljen novom multifunkcionalnom podlogom.

On je naveo da je ovo ulaganje, pre svega, od posebnog značaja za razvoj mladih koji se u ovoj opštini u velikom broju bave sportom.

„Izuzetno je važno ulaganje u sportsku infrastrukturu, čime omladini pružamo bolji ambijent i uslove za bavljenje sportskim aktivnostima.U toku ove godine smo u ovu oblast uložili oko 86 miliona dinara“, istakao je Basta i dodao da je rebalansom budžeta, koji će biti donesen u spetembru, planirano još 50 miliona dinara za ove namene.

Resorni sekretar je rekao i da se najviše sredstava usmerava za potrebe rekonstrukcije školskih sala i javnih terena.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić je istakao da je zahvaljujući pomoći iz Pokrajine, kojom je u celosti finansirana obnova ovog sportskog terena, data mogućnost Opštini da uloži svoja sredstva u nove sportske projekte.

„Podrška koju smo dobili za rekonstrukciju košarkaškog terena omogućila nam je da sada sopstvena sredstva ulažemo u druge terene i nove sportske projekte.Ovakva pomoć nam je značajna i stoga što nam je omogućeno da bolje planiramo naš budžet, te lakše donosimo rešenja kako da pozicioniramo sredstva u oblast sportske infrastrukture“, istako je Miljanić i dodao da je realizacije ovog projekta od posebnog značaja za stvaranje boljih uslova za razvoj sporta u ovoj sredini, a samim tim i zdrav način života dece i omladine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.