U trendu

Batez ugostio delegacije RŠ i RK Vojvodina

NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez primio je danas predsednika Rukometnog saveza Srbije (RŠ) Božidara Đurkovića sa saradnicima i predsednika Rukometnog kluba Vojvodina Milana Đukića i direktora kluba Darka Jeftića.

Tema razgovora bila je organizacija kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo u rukometu između reprezentacija Srbije i Švajcarske 16. juna u Novom Sadu.

„Pokrajinski sekretarijat za sport pružiće punu podršku organizaciji ove odlučujuće utakmice za odlazak na Evropsko prvenstvo“, rekao je Batez i podsetio da Novi Sad dugo nije imao zvaničnu utakmicu seniorske reprezentacije u rukometu.

Ujedno, on je čestitao predstavnicima Vojvodine na novoj, sedmoj uzastopnoj tituli, šampiona države.

Predsednik RŠ Đurković izrazio je zadovoljstvo zbog podrške i sa pokrajinskog nivoa, s obzirom da je rukomet veoma razvijen i popularan na teritoriji Vojvodine.

Zajedno sa RŠ tehnički organizator ovog važnog duela biće RK Vojvodina, koja ima značajno iskustvo u organizaciji velikih mečeva.

Na današnjem sastanku bilo je reči o projektu rekonstrukcije sportske hale na Slanoj bari u Novom Sadu, kako bi se obezbedila rukometna dvorana za održavanje utakmica i najvišeg ranga, kao što je Liga šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar