U trendu

Batler i Majami kaženjeni sa po 15.000 dolara

Rukovodstvo NBA lige kaznilo je danas košarkaša Majamija Džimija Batlera sa 15.000 dolara zbog nepristojnog gestikuliranja tokom utakmice protiv Atlante u plej-ofu.

Takodje, sa 15.000 dolara kažnjen je i Majami, pošto je na svojim društvenim mrežama objavio video snimak Batlera. Klub je od tada obrisao objavu.

Incident se dogodio 1:43 minuta pre kraja druge četvrtine u petoj utakmici prvog kola plej-ofa Istočne konferencije, u kojoj je Majami u sredu pobedio Atlantu sa 97:94 i plasirao se u polufinale sa 4:1 u seriji.

Batler nije igrao u tom meču zbog bolova u kolenu. On je nepristojno gestikulirao nekoliko sekundi pošto je njegov saigrač Maks Strus postigao drugu uzastopnu „trojku“ za seriju 17:0 kojom je Majami obezbedio pobedu.

To je treća kazna za Batlera ove sezone, a ligi je ukupno platio 70.000 dolara. Prvobitno je kažnjen sa 30.000 dolara zbog učešća u incidentu u utakmici protiv Denvera u novembru, a zatim sa 25.000 dolara zbog kršenja pravila lige u vezi sa davanjem izjava medijima na ol-star utakmici u februaru.

Majami je prvi nosilac na Istoku, a u polufinalu konferencije igraće protiv boljeg iz duela Filadelfije i Toronta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar