U trendu

Bekenbauer: Švajnštajger ne bi trebalo da ode u Premijer ligu

Legendarni nemački fudbaler Franc Bekenbauer rekao je danas da bi igrač Bajerna iz Minhena Bastijan Švajnštajger trebalo da ostane u tom klubu još dve sezone, pošto ništa ne bi dobio prelaskom u englesku Premijer ligu.

Britanski i nemački mediji su prethodnih dana spekulisali da je Mančester junajted zainteresovan za Švajnštajgera i da bi 30-godišnji nemački reprezentativac mogao već tokom leta da pređe na Old Traford.

Međutim, legendarni fudbaler Bajerna Bekenbauer misli da bi Švajnštajger još dve sezone trebalo da ostane na Alijanc areni, pre nego što ode u američku Mejdžor ligu (MLS).

„Švajnštajgeru u njegovim godinama ne treba takav izazov. Savetovao bih mu da ne ide u Englesku. Može da ostane i u Bajernu. Mislim da su mu ostale još jedna ili dve godine fudbala na najvišem nivou“, rekao je Bekenbauer za Skaj Sports.

„Ako posle toga i dalje bude želeo da igra, onda bih mu savetovao da ode u MLS, u Njujork“, dodao je Bekenbauer, koji se smatra jednim od najbojih nemačkih fudbalera svih vremena.

Švajnštajgerov ugovor sa Bajernom ističe sledećeg juna.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.