U trendu

Belojević ugostila Božanić: Beograd ima sve više šampiona

BEOGRAD – Sekretarka za sport i omladinu Dragana Belojević ugostila je danas tekvondistkinju Nadicu Božanić, koja je osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u olimpijskim kategorijama u Dablinu.

Belojević je primila i njenog brata Dušana Božanića, osvajača bronzane medalje u juniorskoj konkurenciji u ekipi sa Stefanom Takovim, i iskazala zadovoljstvo što su beogradska deca napravila uspeh.

„U Beogradu je sve više šampiona u raznim sportovima, posebno u borilačkim. Odlično sarađujemo i njihovi uspesi dodatna su motivacija za dalje napredovanje. Presrećna sam što ih je njihov trener Jugoslav Nastasić doveo ovde kao decu i što smo prepoznali i podržali njihov talenat“, rekla je Dragana Belojević i dodala da se sa ovakvim talentom mogu očekivati i olimpijske medalje.

Trener Nadice i Dušana, Jugoslav Nastasić naglasio je da je ovo veliki uspeh koji su svi priželjkivali i kruna dvanaestogodišnjeg rada.

„Već na prvim treninzima pokazivali su izuzetan talenat koji se vremenom samo nadograđivao. Prve rezultate ostvarili su 2015. godine, osvojivši zlato na Evropskom prvenstvu i srebro na Svetskom kadetskom prvenstvu. U juniorskoj konkurenciji, Nadica je prvak sveta, a druga na Olimpijskim igrama mladih. Matična kategorija Nadice je 62 kilograma, ali se borila i sa starijim devojkama u kategoriji do 67 kilograma, čime je pokazala da im može jednako parirati“, rekao je Nastasić i dodao da je ovo, iz njegovog ugla, sezona iz snova.

Sekretarka Belojević im je čestitala na osvojenim medaljama i zauzetim mestima i poželela im uspeh u nastavku sportske karijere.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.