U trendu

Benites zadovoljan bodom protiv Liverpula

Trener fudbalera Njukasla Rafael Benites rekao je da je zadovoljan osvojenim bodom u današnjoj utakmici sa Liverpulom i zalaganjem igrača koji se bore za opstanak u Premijer ligi.

Fudbaleri Njukasla odigrali su danas na Enfildu nerešeno 2:2 protiv Liverpula, iako su na poluvremenu gubili sa 0:2.

„Zaista sam zadovoljan borbom i zalaganjem mojih igrača. Promenili smo dve ili tri stvarčice u igri, ali i dalje naporno radimo i verujemo da možemo da ostanemo u ligi. Nerešen rezultat nam odgovara u ovom trenutku“, rekao je Benites za Skaj Sports.

Njukasl je pretposlednji na tabeli Premijer lige sa 30 bodova i ima bod manje i utakmicu više od Noriča, prve ekipe koja je van zone ispadanja.

„Kada si na dnu tabele ali i dalje možeš da vidiš borbeni duh u ekipi, onda moraš da budeš zadovoljan. Ovo je za nas veliki korak jer nastavljamo da verujemo, svaka utakmica za nas je velika“, dodao je Benites.

Benites je šest godina trenirao Liverpul i predvodio ekipu do trofeja u Ligi šampiona 2005. godine, a zatim i FA kupa godinu dana kasnije.

Navijači Liverpula su na kraju utakmice uzvikivali njegovo ime, a Benites je zbog toga zadovoljan.

„Moj odnos sa navijačima Liverpula, klubom i gradom je zaista veoma dobar. Zadovoljan sam što na svojoj strani imam džordijevce i skauzere. Početak utakmice je bio emotivan. Nadam se da će Liverpul osvojiti Ligu Evropa. Trener Jirgen Klop dobro radi“, rekao je Benites.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.