U trendu

Beograd domacin evropskog prvenstva u „ragbi 7“ 4. i 5. juna

BEOGRAD – Najveći ragbi turnir u Evropi sa 25 ekipa učesnica, evropsko prvenstvo u „ragbi 7“ – konferencija 1, biće održan 4. i 5. juna u Beogradu na dva terena stadiona Kralj Petar Prvi.

Evropsko prvenstvo u „ragbi 7“ počinje u subotu, 4. juna u 10 sati prvim susretima između reprezentacija Turske i Kipra u muškom i Austrije i Crne Gore u ženskom takmičenju, saopštio je Ragbi savez Srbije.

Srbija prvi meč igra u subotu, u 10.20 sati protiv Crne Gore.

Sve reprezentacije bore se pođednako za prva mesta koja garantuju plasman u viši rang evropskog takmičenja.

Učešće u ženskoj konkurenciji prijavilo je ukupno 13 nacionalnih selekcija: Austrija, Luksemburg, Litvanija, Estonija, Crna Gora, Hrvatska, Bugarska, Monako, Slovačka, Letonija, Andora, Švajcarska i Malta.

U muškoj konkurenciji takmiči se 12 nacionalnih selekcija: Turska, Srbija, Crna Gora, Kipar, Monako, Andora, Bosna i Hercegovina, Norveška, Moldavija, Austrija, Švajcerska i Finska.

Ragbi savez Srbija ima ugovor za organizaciju turnira na četiri godine, što Srbiju vraća na ragbi mapu Evrope.

Ovo je važan korak za razvoj sporta u Srbiji, kao i promovisanja ragbi vrednosti na ovim prostorima, ističu organizatori.

„Realizacija Evropskog prvenstva u ragbi 7 turnira ne bi bila moguća bez podrške Ministarstva omladine i sporta, kao i samog ministra Vanje Udovičića koji je prepoznao potencijal ragbi sporta u Srbiji. Zbog epidemiološke situacije, prošlogodišnje takmičenje publika je jedino mogla ispratiti online. Zato je ove godine ulaz slobodan i pozvani su svi ljubitelji ragbija da posete veliki događaj na stadionu Kralj Petar Prvog u Beogradu“, navodi se u saopštenju.

Evropsko prvenstvo u „ragbi 7“ realizuje Ragbi savez Srbija pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, Sekretarijata za omladinu i sport grada Beograda, uz podršku Možart kladionica, Knjaz Miloša i Kliping agencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar