U trendu

Beogradski maraton na Kongresu AIMS u Talinu

TALIN – Predstavnici Beogradskog maratona prisustvovaće na Kongresu Svetskog udruženja maratona i uličnih trka (AIMS) u Talinu.

Kongres AIMS, 22. po redu, odžava se od sutra do nedelje u prestonici Estonije, a jedni predstavnik iz Srbije je Beogradski maraton kao član AIMS-a još od 1990. godine.

Od osnivanja 1982. godine AIMS, koji broji 450 članica iz 118 zemalja, prepoznat je kao asocijacija koja je van sistema atletskog sporta Svetske asocijacije atletskih federacija (IAAF), postavila najviŠe standarde u organizaciji uliČnih trka i definisala način na koji one treba da budu organizovane.

„Osnovne teme na Kongresu biće iz domena daljeg razvoja trkačkog pokreta, kvaliteta organizacije trkačkih događaja, njihovog ekonomskog, turističkog i medijskog uticaja na gradove i regije u kojima se održavaju, vidova medicinske zaštite, bezbednosti učesnika i gledalaca, definisanje svetskog kalendara za 2019. godinu, kao i mnogobrojne druge važne teme za razvoj trkačkog pokreta kao savremenog pokreta zdravlja“, navodi se u saopštenju Beogradskog maratona.

Beogradski maraton ove godine održan je 21. aprila.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.