U trendu

Bepe Marota novi predsednik fudbalskog kluba Inter

Italijan Bepe Marota imenovan je danas za novog predsednika fudbalskog kluba Inter.

Marotu je za predsednika postavio novi vlasnik milanskog kluba američki fond Ouktri (Oaktree).

Marota je na funkciji zamenio Stivena Džanga, koji je vodio klub šest godina, a obavljaće i funkciju izvršnog direktora sporta.

Prvi sastanak akcionara Intera održan je danas pod novim vlasnikom kluba, a tokom sastanka postavljen je desetočlani odbor direktora.

Američki fond je 22. maja saopštio da je preuzeo klub od kineske kompanije Suning. 

„Pun sam emocija. Biti predsednik tako velikog kluba u svetu fudbala je uzbudljivo i inspirišuće. Ja sam predsednik koji voli svoj posao, za koji verujem da ga dobro poznajem. Međutim, ja sam u velikom klubu i biće mi potrebna pomoć svih kolega. Naš model zasnovan je na velikom ljudskom nasleđu, koje je polazna tačka svakog uspeha i uključuje kompetentnost i motivaciju“, rekao je Marota, preneo je Fudbalitalija.

On je rekao da nije očekivao imenovanje na tu funkciju.

„Već sam zahvalio Ouktriju na poverenju. Ovo je bilo neočekivano i zahvalan sam na ovoj velikoj prilici“, naveo je on.

„Kao predsednik, razmišljam o Đačintu Faketiju, kome sam sličan. Jasno je da više nije vreme za predsednike koji prave velike investicije, kao Morati, Frecoli ili Ernesto Pelegrini. Nažalost, fudbal sada ima drugačiju dimenziju, ali sigurno, ovi predsednici su mi pokazali kojim putem da idem. Svako od njih je izuzetno vredan“, dodao je Marota.

Marota je od osamdesetih godina prošlog veka uspešno radio kao sportski funkcioner u Italiji, u Sampdoriji i posebno Juventusu, odakle je došao u Inter 2018. godine.

On je odmah doprineo uspehu Intera, koji je ove sezone osvojio drugu titulu otkako je Marota došao na San Siro. Za to vreme Inter je osvojio pet domaćih trofeja i bio finalista Lige Evropa i Lige šampiona.

Imao je važnu ulogu i u vođenju poslovanja Intera tokom krize izazvane pandemijom korona virusa.

„Inter u svojoj DNK ima težnju za pobedom i uz velike zasluge i ove godine imamo da proslavimo veliki uspeh. Druga zvezdica u skudetu ulazi u istoriju u sezoni koja je postavila temelje za budućnost. Pobeđivati u fudbalu danas pre svega znači da imate finansijsku održivost. Ouktri i ovaj menadžment imaju veoma težak zadatak, izazov je da obezbedimo da porodica nero-azura može da se istakne i zadrži lidersku ulogu koju smo osvojili u Italiji i kojoj takođe težimo na evropskom nivou“, rekao je Marota.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.