U trendu

Bernardo Silva ostaje u Mančester sitiju

MANČESTER – Fudbaler Mančester sitija, portugalski reprezentativac Bernardo Silva, odustao je od prelaska u Barselonu, prenose britanski mediji.

Britanski „Atletik“ navodi da postoje male šanse da se portugalski fudbaler preseli na „Nou Kamp“ zbog čega je Silva odlučio da se posveti svojoj budućnosti u engleskom klubu.

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ponovio je da Silva može da napusti engleski klub samo uz obeštećenje od 100 miliona evra, dok Barselona zbog finansijskih problema nema mogućnost da kupi portugalskog fudbalera.

Katalonski klub nije odlučio da li će prodati Frenkija de Jonga, Memfisa Depaja i Pjera-Emerika Obamejanga, a Žil Kunde još nije registrovan za Barselonu.

Portugalac se već dve godine pominje kao potencijalni fudbaler Barselone, dok je Silva više puta izjavio da mu je dečački san da obuče dres katalonskog kluba.

„Bio sam otvoren i sa Pepom i sa čelnim ljudima kluba, da ako dođe ponuda da bih želeo da pređem u Barselonu. Nikada mi nisu rekli ništa protiv toga, jer je politika Sitija da ako igrač želi da promeni sredinu, da ima odrešene ruke za to“, izjavio je ranije Silva.

Britanski mediji zaključuju da je sve izvesnije da će Silva ostati u Mančester sitiju i da će biti jedan od važnijih fudbalera u redovima šampiona Engleske.

Silva (28) je u Mančester siti došao 2017. godine iz Monaka, a pre toga je igrao za Benfiku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar