U trendu

Bet Mid najbolji igrač i strelac na Evropskom prvenstvu

Engleska fudbalerka Bet Mid proglašena je večeras za najboljeg igrača Evropskog prvenstva, posle trijumfa njene reprezentacije u finalu turnira protiv Nemačke u Londonu.

Mid je osim nagrade za najboljeg igrača, dobila i nagradu za najboljeg strelca turnira. Ona je postigla šest golova, isto koliko i kapiten Nemačke Aleksandra Pop, ali je engleska fudbalerka imala i pet asistencija, dok nemačka igračica nije imala nijednu.

Mid je to ostvarila za 450 minuta, a Pop za 361. Nemačka fudbalerka propustila je finale pošto se povredila na zagrevanju i morala je da odustane nekoliko minuta pre početka meča.

„Ne mogu da verujem. Ponekad te fudbal iseče, ali najbolje je kada uspeš da ustaneš i uzvratiš. I dalje sam u šoku, ne mogu da verujem da smo osvojile titulu. Mnogo sam ponosna na ovaj tim“, rekla je Mid za Bi-Bi-Si (BBC).

Treći strelac turnira je engleska reprezentativka Alesija Ruso sa četiri gola, uz jednu asistenciju.

Engleske fudbalerke osvojile su večeras svoju prvu titulu na Evropskom prvenstvu, pošto su u finalu u Londonu posle produžetaka pobedile Nemačku sa 2:1.

„Pričale smo o tome i pričale i konačno smo uspele. Ovo je najponosniji trenutak u mom životu, uživaću u svakoj sekundi. Nasledje ovog turnira i ekipe su promene u društvu, sve smo ujedinile“, rekla je kapiten Engleske Lija Vilijamson.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.