U trendu

Bez penzija za omladince

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da omladinski reprezentativci Srbije neće dobiti penzije za osvajanje titule prvaka sveta.

„Po zakonu i uredbi o nagrađivanju mi ne možemo retroaktivno da nagradimo naše sportiste, u ovom slučaju fudbalere. Kao ministar sporta, voleo bih da možemo da nagradimo sve sportiste, ali u ovom trenutku to nije moguće“, rekao je Udovičić.

On je dodao da će resorno ministarstvo pokušati da pronađe način da nagradi fudbalere, kao i da se od njih očekuje da u narednom periodu ostvare iste rezultate i po zakonskom okviru budu nagrađeni za ono što su postigli.

„Napravili su istorijski i svetski rezultat, drago mi je što sam imao prilike u Milanu na EXPO sajmu da se pohvalim da dolazim iz zemlje svetskog prvaka u fudbalu i da smo pobedili Brazil u finalu. To je nešto što je meni kao bivšem sportisti, ili sada ministru, ogromna satisfakcija. Nadam se da će ti momci ostati u istom sastavu i da će nas obradovati u narednom periodu, a samim tim zaslužiti kako nagradu, tako i nacionalno priznanje“, istakao je Udovičić.

Omladinska reprezentacije ostvarila je najveći uspeh u istoriji srpskog fudbala, pošto je u finalu Svetskog prvenstva na Novom Zelandu pobedila Brazil sa 2:1 posle produžetaka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar