U trendu

BGD maraton i Rakuten Viber potpisali Protokol o strateškom partnerstvu

BEOGRAD – Beogradski maraton i jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmenu poruka Rakuten Viber potpisali su danas Protokol o strateškom partnerstvu.

Kako se navodi u saopštenju, Beogradski maraton je ovim potezom postao jedna od retkih trka u svetu koja će kroz sveobuhvatnu saradnju sa Viberom otvoriti najsavremenije kanale komunikacije i interakcije sa globalnom trkačkom zajednicom i onima koji je prate – na platformi koja okuplja više od milijardu aktivnih korisnika širom planete.

U narednim mesecima, u susret 36. Beogradskom maratonu, biće osnovan poseban Viber kanal Beogradskog maratona, na kome će svi ljubitelji trčanja i zdravog načina života moći da saznaju važne informacije o trkama u organizaciji Beogradskog maratona i svemu što je vezano za bavljenje fizičkom aktivnošću, pravilnim pripremama, ishrani i oporavku – kao brojnim drugim temama od interesa za trkačku zajednicu i one koji je prate i podržavaju.

„Ponosni što je Beogradski maraton jedna od retkih ulična trka na svetu koja će na ovaj inovativan i interaktivan način komunicirati sa trkačkom zajednicom. Hvala kompaniji Viber što je prepoznala potencijal Beogradskog maratona, što su stali uz nas i tako postali deo porodice Beogradskog maratona. Sa velikim uzbuđenjem iščekujemo okupljanje Viber trkačke zajednice, razmenu informacija sa njima, ali i povratne informacije u čemu možemo da budemo još bolji“, izjavio je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

U narednom periodu ćemo takođe predstaviti i tematske Viber stikere i AR Objektive posvećene Beogradskom maratonu i svim aspektima koji ovaj događaj od nacionalnog interesa i destinaciju čine prepoznatljivom i omiljenom na svim meridijanima – a koje će Viberovi korisnici moći besplatno da preuzmu, dele sa prijateljima, trkačima i čine ambijent u kome će se komunicirati o Maratonu još zabavnijim i sadržajnijim“, dodao je Habuš.

„Ova saradnja za nas predstavlja veliki podstrek da radimo još više i još jednu potvrdu da je Beogradski maraton na pravom putu jer uz sebe ima prave partnere. Saradnja sa kompanijom Viber je jedna od mnogobrojnih koje ćemo ostvariti u susret 36. Beogradskom maratonu koji se održava 23. aprila, očekuje nas još dosta posla, a sve u cilju zadovoljstva učesnika“, istakao je Habuš.

Direktor za razvoj poslovanja vodećih globalnih tržišta kompanije Rakuten Viber Atanas Rajkov istakao je da je prvi „susret sa BGD maratonom“ imao pre pet na aerodromu na dalekom Novom Zelandu kada mu je tamošnji službenik rekao da planira da narednog leta učestvuje upravo na Beogradskom maratonu.

„Iz te anegdote sam shvatio koliko je vaša trka prepoznata i popularna širom sveta, zbog čega smo danas još ponosniji na odluku da sarađujemo na promociji njenih sadržaja i vrednosti. Veoma smo uzbuđeni što smo uspostavili strateško partnerstvo sa Beogradskim maratonom i što ćemo zajedno i veoma posvećeno raditi kako bismo stvorili jedinstveno digitalno iskustvo za trkačku zajednicu, one koji prate Beogradski maraton – ali i njegove partnere i prijatelje u Srbiji i van njenih granica“, poručio je Rajkov.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.