U trendu

Binoto: Imali smo neke uspone i padove, ostvarili smo cilj

MODENA – Direktor Ferarija Matija Binoto izjavio je da nije zabrinut za svoj posao po završetku sezone u šampionatu u Formuli jedan, prenosi „Skaj sport“.

Britanski mediji podsećaju da je Ferari dobro počeo sezonu, pošto je Šarl Lekler pobedio u dve od prve tri trke u šampionatu. Međutim, titulu u konkurenciji vozača odbranio je Holanđanin Maks Ferstapen iz ekipe Red Bul, dok je Lekler završio na drugom mestu, a Karlos Sainc je bio peti. U konkurenciji konstruktora titula je pripala Red Bulu, a Ferari je bio drugi.

„Skaj sport“ navodi da je ekipa Ferarija tokom sezone napravila nekoliko velikih taktičkih grešaka, a italijanski tim imao je i probleme sa bolidima.

Predsednik Ferarija Džon Elkan nedavno je demantovao da će Binoto da bude smenjen.

„Ne odlučujem ja, ali sam prilično opušten. Uvek sam imao otvorene, iskrene i konstruktivne razgovore sa mojim šefovima, sa mojim predsednikom, ne samo kratkoročno, već i dugoročno. Ako se osvrnem na sezonu, imali smo neke uspone i padove, nemamo najbrži bolid, ali smo ostvarili naš glavni cilj da budemo konkurentni“, rekao je Binoto.

Ferari je ove sezone ostvario četiri pobede u šampionatu.

„Mislim da je bila fantastična sezona. Vratili smo se i bili konkurentni, što je bio naš glavni cilj. Imali smo fantastičan bolid na početku sezone. Mislim da niko nije očekivao da će Ferari biti tako jak. To je dokaz da je ekipa radila veoma dobro u teškim trenucima. I dalje ima mnogo stvari u kojima moramo da napredujemo, pokazali smo slabosti“, dodao je Binoto.

Nova sezona u F1 startuje petog marta 2023. godine trkom za Veliku nagradu Bahreina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.