U trendu

Bio sam vrlo emotivan u Riju, to sam i pokazao

Očekivanja na Olimijskim igrama u Riju za svetskog tenisera broj jedan, Novaka Đokovića bila su najveća. Eliminaciju od Huana Martina del Potra već u prvom kolu veoma je emotivno doživeo. Da li je Novak preboleo poraz koji ga je ostavio u suzama?

“Jesam, preboleo sam. Istreniran sam kao sportista da vrlo brzo prebrodim poraze, a iz njih se više uči nego iz pobeda. Tenis zahteva od čoveka da već sledeće nedelje bude usredsređen na novi turnir“, rekao je Đoković a zatim dodao:

“Olimpijske igre najveća su sportska smotra koja se održava na svake četiri godine i anticipacija sa moje strane bila je velika, baš kao i očekivanja. Ona su možda bila i prevelika jer sam možda previše tražio od sebe – napetost, uzbuđenje, emocije, pritisak i na kraju se nažalost desilo to što se desilo. Ali život je takav i pruža lekcije u trenucima u kojima se čovek najmanje nada“.

Uprkos razočaravajućem ishodu, Novak ističe da će ga za Brazil i OI vezati i neka lepa sećanja, prenose sportski mediji.

“S vedrije strane, iz Rija nosim i predivne uspomene u vidu povezanosti s ljudima koji su bili na stadionu to veče i uopšte sa Brazilcima. Jedinstveno i za mene nezaboravno iskustvo – bio sam vrlo emotivan, to sam i pokazao, nisam mogao da se suzdržim jer mi je bilo jako stalo, ali i svima je“; vratio se Novak na trenutak na poraz i zatim zaključio:

“Kažem, način na koji su me prihvatili i prilazili pre i posle meča – preko tenisa sam doživeo ljudsku povezanost koja ne može često da se doživi kada se stalno krećeš po velikim turnirima gde je uvek fokus na takmičenju i sve je nekako hladno“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.