U trendu

Bjelica: Osećam kao da nikada nisam odlazio iz Fenerbahčea

ISTANBUL – Košarkaš Fenerbahčea i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica izjavio je da se vratio u turski klub, jer je ostvario san da osvoji šampionski prsten u NBA ligi, prenosi specijalizovani sajt „Jurohups“.

Bjelica je prošle sezone sa Golden Stejtom osvojio titulu u NBA ligi, a potom je odlučio da se vrati u Fenerbahče.

„Iza mene je sjajna godina, ostvario sam ono o čemu sam sanjao. Bio sam deo Golden Stejta, koji je osvojio šampionski prsten u NBA ligi. Osećao sam da sam u NBA dao sve što sam imao. Bila je to teška odluka, jer sam imao priliku da ostanem još jednu godinu. Međutim, osećao sam da sam završio jedno poglavlje i da treba da otvorim novo. U avgustu se Fenerbahče zainteresovao za mene i bio sam srećan što ću igrati za tim iz kojeg sam otišao u SAD pre sedam godina“, rekao je Bjelica.

Srpski košarkaš je dodao da je mnogo toga naučio u NBA ligi.

„Bilo je neverovatno iskustvo igrati sa tim momcima u Voriorsima. Igrati sa Stefom Karijem, Drejmondom Grinom, Klejom Tompsonom – trojica takmičarski nastrojenih momaka, trojica pobednika, tri različite ličnosti. Bilo je to zadovoljstvo, san je igrati košarku u najboljem timu na svetu. Naučio sam mnogo toga, kako u manjoj ulozi biti deo nečeg većeg“, dodao je Bjelica.

On je napustio Fenerbahče 2015. godine i otišao u NBA ligu, a obećao je navijačima da će da se vrati u turski klub.

„Oni su veoma strastveni, vole košarkaše i nikada ne zaboravljaju. Morao sam da se vratim. Zadovoljan sam svojom izborom, jer se osećam kao da nikada nisam ni odlazio, kao da sam deo ove porodice“, naveo je srpski košarkaš.

Bjelica je u NBA ligi odigrao 471 meč pre nego što je prešao u Golden Stejt. On je igrao za Majami, Sakramento i Minesotu.

„Još jedan razlog zašto sam se vratio jeste to što pokušavam da budem – ja. Mnogo se toga promenilo, format je drugačiji, imam iskustva, ali ipak će mi biti potrebno neko vreme da se prilagodim, jer je drugačije od NBA. Povredio sam list na pripremama sa reprezentacijom Srbije i pokušao sam da igram. Nadam se da ću da budem uskoro spreman“, zaključio je Bjelica.

Srpski košarkaš je igrao za Fenerbahče od 2013. do 2015. godine, a pre toga je nastupao za Baskoniju, Crvenu zvezdu i austrijski Traiskirhen.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar