U trendu

Bjelica zbog povrede desne noge propusta EP, Nedović spreman

BEOGRAD – Lekar srpske košarkaške reprezentacije Dragan Radovanović saopštio je večeras da Nemanja Bjelica zbog povrede lista desne noge neće moći da igra za nacionalni tim na Evropskom prvenstvu.

„Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka EP dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje“, rekao je doktor Radovanović, preneo je zvanični sajt Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

On je istakao da će Nemanja Nedović biti spreman za EP.

„Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu“, dodao je on.

Srpski centar Nikola Milutinov je dobio nekoliko dana poštede.

„Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje“, istakao je doktor Radovanović.

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije saopštio je večeras konačan spisak igrača za EP. On je odlučio da sa spiska pored Bjelice izostavi i Borišu Simanića, Ognjena Dobrića i Filipa Petruševa.

Na spisku se nalaze: Dejan Davidovac, Ognjen Jaramaz, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Vasilije Micić, Vladimir Lučić, Nemanja Nedović, Dušan Ristić, Nikola Kalinić, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Milutinov i Nikola Jokić.

EP će biti održano od 1. do 18. septembra. Naša selekcija će igrati u grupi D u Pragu sa Holandijom, Finskom, Poljskom, Češkom i Izraelom.

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra ujutru putuje za Prag. Naša selekcija će prvi meč na EP odigrati 2. septembra od 21 sat sa Holandijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.