U trendu

Bobar osvojio bronzanu medalju u plivanju na EYOF-u

Srpski kadetski reprezentativac u plivanju Aleksa Bobar osvojio je danas bronzanu medalju u disciplini 100 metara slobodno na Evropskom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Tbilisiju.

Bobar je finalu trku isplivao za 51,60 sekundi i tako za 46 stotinki popravio svoj lični rekord, koji je postigao prethodnog dana kada je i u kvalifikacijama i u polufinalu imao vreme 52.06.

Zlatnu medalju osvojio je takmičar iz Moldavije Sancov Aleksej sa vremenom 50,90 sekundi, a srebrnu Holanđanin Korstanje Nils sa sedam stotinki zaostatka.

„Još ne verujem. Iskreno se nisam ovome nadao, nestvarno mi je sve, ali sam mnogo srećan. Popravio sam svoje vreme za skoro pola sekunde u odnosu na sinoć. Činjenica dam osvojio medalju na EYOF-u za Srbiju i za moj narod mi mnogo znači“, rekao je Bobar.

Selektor kadetske reprezentacije Srbije Marko Đurović ocenio je da je osvajanje bronzane medalje veliki uspeh. 

„Ovo je prva medalja za Srbiju od igara u Tampereu u plivanju. Aleksa je isplivao lični rekord u kvalifikacijama i ponovio isto vreme u polufinalu. Analizirali smo te dve trke i zajedno spremili taktiku za finalnu trku. Znao sam da može da spusti vreme ispod pet sekundi, jer je i u trci na 50 metara slobodno bio brz, ali je na iznenađenje svh nas vreme koje je isplivao mnogo ispod 52,00. Veoma sam zadovoljan“, rekao je Đurović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.