U trendu

Bodiroga: Nije bilo zahteva da se odloži utakmica Partizana i Reala

Predsednik Evrolige Dejan Bodiroga rekao je da nije bilo zahteva da se odloži večerašnja utakmica košarkaša Partizana i Real Madrida u četvrtfinalu plej-ofa tog takmičenja.

„Ova nacionalna tragedija donela je veliku tugu srpskom narodu. Nažalost u sadašnjoj situaciji u Srbiji, nacionalna žalost prekrila je sve drugo. Vlada Srbije odlučila je da utakmica može da se igra. Partizan je takođe želeo da igra utakmicu, a Evroliga nije mogla da donese drugačiju odluku bez zahteva da se utakmica odloži“, rekao je Bodiroga za specijalizovani košarkaški sajt Jurohups.

Košarkaši Partizana igraju večeras od 20.30 u Beogradskoj areni protiv Real Madrida, četvrtu utakmicu četvrtfinala plej-ofa Evrolige. Crno-beli vode sa 2:1 i potrebna im je još jedna pobeda za plasman na fajnal-for.

U Srbiji je od petka do nedelje proglašena trodnevna žalost zbog tragedije koja se dogodila u sredu ujutro kada je 13-godišnji učenik u oružanom napadu ubio  osmoro dece i radnika obezbeđenja u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“. 

Povređeno je još šestoro učenika i jedna nastavnica, a napadač je uhapšen.

„Duboko sam tužan i želim da izrazim saučešće porodicama pogođenim ovime. Meni je teško da u ovom trenutku razmišljam o košarci“, naveo je Bodiroga.

Utakmica će početi minutom ćutanja i neće biti muzike u Beogradskoj areni.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.