U trendu

Bogdanović:Jokić nam je falio, u Kinu idemo sa jasnim ciljem

BEOGRAD – Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da mu se sviđa novi plavi dres i da će sa uspehom biti još lepši.

„Na prvi pogled je lep. Nova boja, nova ekipa, nova generacija. Sve je novo. Sviđa mi se novi dreš, a rekli su nam da će biti plavi kada sui najavili tu promenu. Ovo je neki moderniji fazon. Sa plavim dresom smo imali mnogo uspeha i nadam se da ćemo ih sa ovom bojom napraviti još više“, rekao je Bogdanović novinarima posle sinoćne promocije novih garnitura dresova za mušku i žensku selekciju.

Košarkaš Sakramenta istakao je da mu boja dresa nije toliko važna, ali da je imao lep osećaj kada ga je obukao.

„Ne gledam boje, meni je milo da dođem i da igram za reprezentaciju, a ostalo je manje bitno“, rekao je Bogdanović i dodao da je boja medalje najbitnija.

Svetsko prvenstvo u Kini počinje krajem avgusta, a Bogdanović je upitan da li već sada razmišlja o SP.

„Kada se okupimo počećemo da razmišljamo. Sad još uvek gledam završetak svih liga, imaćemo dosta vremena da se spremimo“.

Pre nekoliko dana Nikola Jokić je potvrdio da će igrati za reprezentaciju u Kini, pa će tako Srbija u najjačem sastavu otići na svetsku smotru.

„Biće nam još lakše. Sigurno da je on jedan od naših najboljih igrača. Mislim da nam je on ovih godina falio. Nije lako posle njegove sezone, posle tih minuta, odlučiti se da igraš još jedno leto. Jokić je odlučio da igra, svaka čast i tu smo da ga podržimo. Tu smo zajedno“, rekao je Bogdanović.

Iz tog razloga, izabranici Aleksandra Đorđevića biće jedini od favorita za medalju na SP.

„Tokom kvalifikcija i Evropskog prvenstva imali smo breme favorita, koje smo napravili na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, pa i na prethodnom EP, gde smo bili četvrti. Mislim da se polako navikavamo na taj teret. Ne treba da obraćamo pažnju na to, već da igramo našu igru. Idemo sa jasnim ciljem“, objasnio je srpski bek.

Srbija brani srebro sa prethodnog SP, a jedno od pitanja za Bogdanovića bilo je da li je sada vreme za zlato.

„Ne zna se kada je vreme za zlato, ali tu smo da damo svoj maksimum. Da idemo od utakmice do utakmice, jer se nikad ne zna kada će taj trenutak doći. Treba da razmišljamo kao sportisti, a navijači će uvek razmišljati kao navijači“, zaključio je Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.