U trendu

Bogdanović: Litvanci uigraniji, zato je bilo teško na početku

BEOGRAD – Bek košarkaške reperezentacije Srbije Bogdan Bogdanović bio je zadovoljan svojim izdanjem u pripremnom meču protiv Litvanije, a istakao je i da uigranost rivala ne može da bude opravdanje za prikazanu igru srpskog tima.

„Dobar i kvalitetan protivnik, oni su dosta uigraniji od nas. Imali su nekoliko dobrih prijateljskih utakmica, dok smo mi imali jedan-dva treninga pre ovoga. Vidi se da su uigrani i zato nam je i bilo teže da igramo prvih par minuta, bile su teške noge, prva utakmica… Nije pravdanje, ali tako smo izgledali. Imamo vremena da se spremimo i da se uigramo“, rekao je Bogdanović novinarima posle meča.

Bogdanović je upitan i kako će tim gradi hemiju u timu.

„Treningom, komunikacijom posle treninga, druženjem, kao što smo radili i svih prethodnih godina“.

Bek Sakramento Kingsa bio je zadovoljan svojim izdanjem na sinoćnjem meču, pošto je susret završio kao najfikasniji u srpskom timu sa 18 poena.

„Bilo je dobro, radim na svom napretku i podižem svoj kvalitet igre i biće samo bolje“, rekao je on.

Zahvalio je publici koja je u velikom broju došla u beogradsku Štark arenu.

„Bilo je lepo igrati ovde, kao i uvek. Mi smo zemlja košarke i to vraćamo košarci svaki put kada igramo ovde“, rekao je Bogdanović i osvrnuo se na meč sa istim rivalom u ponedeljak u Litvaniji.

„Mi bismo mogli da odigramo sigurno bolje, a oni na domaćem terenu još bolje i agresivnije nego ovde. I oni su zemlja košarke, za igrače je možda lepše i izazovnije kada se igra na strani“, zaključio je Bogdanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.