U trendu

Bogdanović: Verujem da će Srbija igrati na Svetskom prvenstvu

ČIKAGO – Košarkaš Atlante i srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović izjavio je da očekuje da se naš nacionalni tim plasira na Svetsko prvenstvo, koje će biti održano od 25. avgusta do 10. septembra u Indoneziji, Japanu i na Filipinima.

Bogdanović je zbog povrede propustio prošlogodišnje Evropsko prvenstvo, a Srbija je u osmini finala poražena od Italije 94:86.

„Gledao sam skoro sve utakmice naše reprezentacije, to je već daleka prošlost. Krivo mi je što nismo ostvarili dobar rezultat kao i svima, ali je najteže igračima koji su bili tamo. Ne treba se osvrtati na to. Idemo dalje, dolaze novi igrači, novi turniri“, rekao je Bogdanović za RTS.

Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli grupe I druge faze kvalifikacija za SP 2023. Letonija je prva na tabeli sa 15 bodova, dok su Srbija i Grčka osvojile po 13. Turska i Belgija imaju po 11, a Velika Britanija je osvojila devet. Našoj selekciji je dovoljna jedna pobeda u naredna dva meča protiv Grčke i Velike Britanije za plasman na SP.

„Verujem da ćemo se plasirati na SP. Nemam iskustva iz kvalifikacija, ali verujem da ćemo igrati na SP“, dodao je košarkaš Atlante.

On je rekao da mu je drago da se Željko Obradović vratio u Partizan.

„Pratim utakmice Partizana koliko mi vreme dozvoljava“, dodao je srpski košarkaš.

Bogdanović (30) je član Atlante od 2020. godine, a pre toga je igrao za Sakramento, Fenerbahče i Partizan.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar