U trendu

Bokseri Zvezde i Loznice „jure“ regionalnu titulu u Skoplju

BEOGRAD – Bokseri Crvene zvezde i Loznice braniće čast srpskih klubova na Fajnal-foru Regionalne lige u Skoplju od 15. do 17. juna.

Crvenoj zvezdi na putu ka velikom finalu stoji sarajevski Željezničar, dok su Loznici rivali Vitezovi iz Zagreba. Polufinala su na programu u sredu, a veliko finale će biti održano u petak.

U prvoj sezoni učestvovalo je osam predstavnika iz svih šest republika bivše Jugoslavije.

Predsednik BK Crvena zvezda Vladan Miketić izjavio je da je svestan snažne konkurencije, ali je najavio juriš na šampionski trofej.

„Titule su u čitavoj Zvezdinoj familiji obaveza, tradicija, a konačno smo i mi iz bokserske sekcije došli u priliku da se borimo za jedan tako važan trofej. Selekcijom, radom i rezultatom smo izborili učešće na F4. I ovo za sada je već veliki uspeh, ali moramo i možemo više. Na to nas obavezuje grb, naša crveno-bela zastava. Imamo odlične boksere i trenere, imamo i velike rivale i baš zato imamo i motiva na pretek. Iako smo još na pocetku jedne nove zvezdaške price kada je boks u pitanju, za Skoplje putujemo hrabro, pre svega da uz Loznicu dostojno predstavimo Srbiju. Imamo dovoljno razloga i pokrića da verujemo u uspeh i da za početak u polufinalu muški ukrstimo rukavice sa Željezničarom. A posle je sve moguće“, rekao je Miketić.

Trener boksera Loznice Nenad Vasiljević poručio je da se njegov klub neće obrukati u Skoplju.

„Najkvalitetnije ekipe su se zasluženo našle na F4, a tokom sezone su pored nas prednjačili Beograđani i Zagrepčani. Iako smo trenutno desetkovani, napadamo finale, pa šta bude. Radujemo se završnom spektaklu u Skoplju. To je grad koji obožava boks, ubeden sam da će publika uživati. Regionalna liga se već sada pokazala kao odličan projekat koji donosi korist svima, a srpsko finale sa Zvezdom, favoritom takmičenja, predstavljalo bi krunu jedne uzbudljive sezone. Svim našim navijačima obećavamo samo jedno – Loznica vas nece obrukati“, rekao je Vasiljević.

Loznica je tokom ligaškog dela osvojila prvo mesto u grupi A, a Crvenoj zvezdi je pripala liderska pozicija u grupi B.

Mečevi će biti održani u 11 težinskih kategorija.

Za Loznicu će nastupiti: Saša Suljić (54kg), Ersad Gurdeljac (57kg), Edin Alković (60kg), Semiz Aličić (63,5kg, zamena Nenad Jovanović), Jaroslav Harciz (67kg, Edin Suljić) Savković (71kg, Đejlan Toskić), Deni Filipović (75kg, Rastko Simić), Petar Maričić (80kg, Vauter Đokić), Stefan Ristanović (86kg, Sergej Horoskov), Slobodan Jovanović (92kg), Adrijan Azemi (+92 kg, Sanel Hasanović).

Za Crvenu zvezdu će boksovati: Omer Ametović (54kg), Tamir Galanov (57kg), Nazif Sejdi (60kg, Veljko Gligorić), Aleksej Šendrik (63,5 kg, Nemanja Gavrilović), Pavel Fedorov (67kg), Vahid Abasov (71kg, Sandro Poletan), Almir Memić (75kg, Jovan Nikolić), Artjom Agajev (86kg, Aleksa Marković), Aleksandar Mirončikov (86kg, Milosav Savić), Sadam Magomedov (92kg, Veljko Ražnatović), Sergej Kalčugin (+92 kg, Vladan Babić).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.