U trendu

Bokserski spektakl u Los Anđelesu završio nerešeno (video)

Majk Tajson, najmlađi prvak u teškoj kategoriji sa 54 godine vratio se i ring. Tu ga je čekao nekadašnji prvak sveta u četiri kategorije, Roj Džons koji nije boksovao od 2018. Tri godine je mlađi od „gvozdenog Majka“, koji se nije takmičio punih deceniju i po.

Mesecima su se pripremali, vraćali formu, najavljivali vatreni okršaj, a onda su u „Steples Centru“ dobili svoj kutak. Bez publike su u Los Anđelesu ušli u ring, uz pojašnjenje organizatora na dan okršaja da je to „pravi meč i da je jedina razlika, što će rukavice biti 12 unci i što će se boksati osam rundi u trajanju od dve minute, umesto tri“. Dizajniran je poseban pojas za pobednika.

Najavio ih je legendarni Majkl Bafer  i borba dva velikana je počela. Odmah je bilo jasno da to neće biti egzibicija, bar ne za Tajsona. U prvoj rundi je krenuo s nekoliko jakih pokušaja, nastavio tako i u drugoj, mada je primio i jedan dobar direkt do Džonsa. Treća runda donela je nove napade Tajsona, bilo je i sudara glavama, ali bez posledica za povratnike u ring.

Silovito je krenuo Majk i u četvrtoj rundi, Džons je bio u krizi. Tajson je zadao neke veoma jake udarce u telo, ali borba je otišla dalje. Izgledao je Tajson spremniji, sa 54 godine bio je prilično eksplozivan, a to je Džons sve više osećao. Primio je nekoliko teških udaraca u petoj rundi.

Pokušao je Džons u naredne dve minute da držanjem malo umiri Tajsona i uspeo je da prođe nešto bolje. Runda je opet otišla na stranu Tajsona. Ostale su još sedma i osma runda. Tajson je pokušao novim udarcima u telo, jasno je da i tražio nokaut. Džonson je pokušao odgovoriti, bilo je par razmena, a i te dve runde su otišle na stranu Majka.

Na kraju, meč je proglašen nerešenim odlukom žirija (ne bokserskih sudija).

Ovim mečom Tajson bi trebao da zaradi 10, a Džons tri miliona dolara. Bez obzira što će zaraditi više od suparnika, Tajson je najavio kako će celu zaradu proslediti u dobrotvorne svrhe. To bi mogla biti jedna od najvećih donacija nekog sportista u istoriji.

Kako prenose sportski mediji, između mečeva nastupile su američke muzičke zvezde poput Snup Doga, Viz Kalife ..

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar