U trendu

Borislava Perić Ranković nominovana za najbolju na svetu

Najbolja srpska sportistkinja sa invaliditetom, reprezentativka Srbije u stonom tenisu, Borislava Perić Ranković, nominovana je za najbolju stonoteniserku sveta za 2015. godinu u kategoriji sportista sa invaliditetom.

Kandidatura Perić Ranković je tim značajnija ako se zna da je to prvi put da je neko od paraolimpijaca i stonotenisera iz Srbije ušao u najužu konkurenciju za izbor najboljeg na svetu.

„Zaista mi mnogo znači to što je Svetska stonoteniska federacija prepoznala moje uspehe ove i prethodnih godina. Bez obzira na dobre rezultate koje sam ostvarila nisam očekivala da ću biti nominovana“, rekla je Perić Ranković novinarima.

Ni selektor paraolimpijske stonoteniske reprezentacije Srbije, Zlatko Kesler nije krio svoje zadovoljstvo, posebno zbog činjenice da je Perić Ranković prvi srpski paraolimpijac koji je nominovan za tu prestižnu titulu.

„Sigurno da je Bebin uspeh veliki podstrek za ostale naše paraolimpijce jer je to dokaz da se veliki trud i rad uvek na kraju isplate“, rekao je Kesler.

Borislava Perić Ranković trenutno je prvoplasirana na svetskoj ranglisti stonoteniserki sa invaliditetom, a ove godine je osvojila zlatnu medalju u pojedinačnoj konkurenciji na Evropskom prvenstvu u Danskoj i srebrnu medalju u ekipnoj konkrenciji na istom takmičenju. U 2015. godini osvojila je i Svetska kupa.

Osim Perićeve, za najbolju stonoteniserku sveta nominovane su Alesandra Bruna Kosta iz Brazila i Jang Kijan iz Kine. Svečano proglešenje biće održano u Lisabonu u sredu, 9. decembra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.