U trendu

Boško Đurovski: Dajem apsolutnu podršku Draganu Džajiću za predsednika FŠ

BEOGRAD – Bivši fudbaler i trener Crvene zvezde Boško Đurovski izjavio je danas da daje apsolutnu podršku Draganu Džajiću u izborima za predsednika FŠ.

Odbor za sprovođenje izbora u Fudbalskom savezu Srbije (FŠ) saopštio je danas da Dragan Džajić i Nemanja Vidić ispunjavaju sve propisane uslove za izbor na funkciju predsednika FŠ. Džajić i Vidić su jedini podneli kandidature za mesto predsednika FŠ.

„Dajem apsolutnu podršku Draganu Džajiću u izborima za predsednika FŠ. U skladu sa tim držim se principa 20-20-20! To praktično znači da posle približno 20 godina igračke karijere, vrhunski fudbaleri sa posebnim liderskim karakteristikama, ostanu u fudbalu po mom mišljenju od 40. do 60. godine, da svoje znanje i iskustvo prvo prenesu na teren u svojstvu trenera, sportskog direktora ili selektora određene selekcije svoje ili druge države“, izjavio je Đurovski.

Navodi da tek posle više godina u fudbalu osoba ima dovoljno iskustva da vodi neku organizaciju kao što je savez.

„U kasnijem periodu životne dobi od 60. do 80. godine je logičan sled da će završiti na rukovodećem mestu gde dolazi do izražaja celokupno iskustvo stečeno u rešavanju određenih problema sa kojima se susrećemo tokom tog vremenskog perioda. S toga uzimam za pravo da kažem da je Dragan Džajić idealno rešenje za preuzimanje mesta predsednika FŠ. Istovremeno želim da Nemanja Vidić, koji je ozbiljna ličnost i za koga vreme radi, celokupno svoje znanje prvo prenese na terenu, a tek potom preuzme upravljanje iz fotelje“, zaključio je Đurovski.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.