U trendu

Božović: Da pokažemo pravo lice

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da bi ekipa pobedom nad Radom na Banjici stekla neophodnu psihološku prednost pred podelu bodova i početak odlučujućih utakmica u plej-ofu Superlige.

„Rad ima ekipu koja je spoj mladosti i iskustva, igraće rasterećeno jer je ove godine ostvarili bolji rezultat nego prošle. Njihovu šansu vidim upravo u tome što će igrati rasterećeno, ali mi smo ekipa koja mora da ide na pobedu i na rezultat. Ne možemo da idemo na Banjicu sa mišljenjem da ćemo lako da pobedimo, uvek mora da postoji doza opreza sa bilo kojim protivnikom. Predstoje nam teških mesec dana gde će se sve rešiti, sada treba da pokažemo svoje pravo lice“, rekak je Božović na konferenciji za medije.

Trener crveno-belih govorio je o usponu forme Gelora Kange, istavši da je najbolji igrač Superlige.

„Ima 10 asistencija, dao je tri gola u ligi i jedan u Kupu. Nepotrebno se stalno spominje i apostrofira u negativnom kontekstu, verovatno da bi se u klub uneo nemir. O njemu bi trebalo da se piše mnogo više s pozitivne strane, nego što mu se traži mana. Da sam ja na terenu, imam 35 godina i treba da šutiram penal, a pored mene je igrač od 23 ili 24 godine koji može da se proda pustio bih njega da šutira. Od sada će ih šutirati Kanga“.

Božović nema dilema oko sastava tima pred susret sa Radom, dok su povređeni Džon Ruiz, Dušan Anđelković i golman Supić.

On je prokomentarisao i partije prvog napadača Ričmonda Boaćija govoreći da je na pripremama bio mnogo bolji, ali i da tek očekuje njegove prave igre.

„Nije još pokazao brzinu koju poseduje i mislim da će biti sve bolji. Nedavno je imao peh sa povredom i siguran sam da je to uzrok. Najkonstantniji u igri je Plavšić, on ima takvu građu da na terenu izgleda kao da može da leti, ima veliki radijus kretanja, dosta trči, mnogo doprinosi i u odbrani i u napadu“.

Prema njegovim rečima, Crvena zvezda bi, da je sistem takmičenja drugačiji, već sada slavili titulu i ubacivali mlade igrače.

„Nemam pravoda se žim kada je jedan od predlagača sistema bila Crvena zvezda. Naše prvenstvo se završava krajem maja, a već 12. juna ekipa treba da počne pripreme i niko nema vremena da se odmori. Teško je pripremiti ekipu da bude u vrhunskoj formi za evropske utakmice za tako kratko vreme. Kada smo igrali sa Sasuolom oni su bili u vrhunskoj formi, a mi nismo. To je problem svih ekipa koje rano kreću sa pripremama, a mi smo u grupi tih zemalja i normalno je da imamo problema“, poručio je Božović.

Utakmica 29. kola Superlige između Rada i Crvene zvezde igra se sutra od 17 sati na stadionu na Banjici.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.