U trendu

Božović: Derbi je utakmica za koju se živi, idemo na pobedu

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović izjavio je da u derbiju sa Partizanom nema favorita i poručio da će slaviti ekipa koja bude imala više inspiracije.

„Pred nama je jedan od najvećih derbija u Evropi. Često sam isticao da mi je životna želja da ponovo osetim adrenalin na večitom derbiju. To je utakmica zbog koje se živi, koja daje heroje i tragičare. Igramo protiv najvećeg rivala, da nema Partizana ne bi verovatno bili ni ovakve Zvezde. Meč ništa ne reševa, ali je veliki prestiž“, rekao je Božović na konferenciji za medije na stadionu Rajko Mitić.

Crnogorski trener dodao je da ne bi prihvatio nerešen rezultat jer, kako je naveo, njegov tim uvek ide na pobedu.

„Derbi je uvek inspiracija. Mnogo puta se dešavalo da u večitom derbiju slavi slabiji tim. Igramo na našem terenu i pred našim navijačim, što je prednost. Remi ne bi bio dobar rezultat za nas, bez obzira na ime rivala“.

Božović je kazao da računa na sve igrače, pa i na Srđana Plavšića, iako se pojavila informacija da se povredio na treningu.

„Osim duže odsutnog Orlandića, svi su spremni. Ne znam stvarno za povredu Plavšića, a informacije cure kao kroz probušenu kadu“, poručio je Božović i apelovao na sve da utakmica prođe bez incidenata.

On je kazao da igra Partizana najviše zavisi od Andrije Živkovića.

„Najviše mi se sviđa Živković, jedan od najboljih igrača u Srbiji. Ima predispozicije da napravi lepu karijeru. Tu je Babović, jednim potezom može da reši, kao i Umaru koji je dosta brz… To su igrači koji su u ovom momentu najveći kvalitet Partizana“, poručio je Božović.

On nije želeo da komentariše izjave crno-belih da Zvezda ima pomoć sudija.

„Ne želim da dižem tenziju i dolivam ulje na vatru. Kada bi svi klubovi analizirali suđenje, svako bi našao greške. Nadam se da će suđenje biti najbolje moguće i da će se greške svesti na minimum“, zaključio je šef stručnog štaba crveno-belih.

Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Luković sa velikim nestrpljenjem očekuje meč.

„Spremni ulazimo u meč, poštujemo aktuelnog šampiona. Neka pobedi bolji, nadam se da ćemo to biti mi. Ne bih bio zadovoljan remijem i tako misle svi u klubu“, rekao je Luković.

Utakmica 9. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.