U trendu

Božović kopira Terzića: Ako Vujović pogreši na derbiju, krivica neće biti njegova

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je pred sudijom Majom Vujovićem veliki ispit na 153. večitom derbiju zbog velikog pritiska koji se stvorio prepucavanjem saopštenjima, ali da neće on biti krivac ako napravi neku grešku, već ljudi iz Sudijske komisije FSS koji su ga delegirali.

„Teško je novo reći o derbiju, jedan od najvećih u Evropi, iako mnogi „pljuju“ po njemu izaziva ogromno interesovanje širom kontinenta. Tesko je prognozirati takav meč, ali s obzirom da igramo na Marakani nadam se da ćemo pobediti“, rekao je Božović na konferenciji za medije.

On je naglasio da mu smeta velika pompa koja se digla oko izbora sudije.

„To što se dešava neka razmisle oni koji su izdavali saopštenja. Očekivao sam da će biti Mažić sudija, on je najbolji u Srbiji i treba da sudi takav meč. Biće teško Vujoviću, sve oči uprte su u njega i verovatno oseća pritisak. Ako pogreši, a nadam se da neće, neće on biti krivac, već oni koji su ga delegirali“.

Božović ističe da bi dobra igra i pobeda u večitom derbiju bila najbolji poklon navijačima za rođendan crveno-bele porodice.

„Postoji pozitivna trema, pred nama je najveća utakmica. Naš teren i bodovna razlika možda nam daju malu prednost“, rekao je Božović, isključivši mogućnost da sutrašnji duel rešava pitanje titule.

„Imamo nezgodan raspored, kasnije gostujemo Vojvodini, Radu i Čukaričkom. Bodovi se dele, ima još jedan derbi i mislim da će biti neizvesna trka do kraja“, navodi trener prvaka Srbije.

Prema njegovim rečima Partizan je opasan u napadačkoj liniji, posebno pohvalivši Uroša Đurđevića.

„Partizan ima izvanredan tim, Đurđević je u formi, tu je i Leonardo i njih dvojica mogu da naprave probleme, pored Jankovića i Stevanovića. Sasvim solidan napad imaju“, zaključio je Božović.

Utakmica 24. kola Superlige između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 18 sati na stadionu Rajko Mitić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.