U trendu

Božović zvanično još dve godine u Zvezdi, prioritet Evropa

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović produžio je danas ugovor s klubom za dve godine, posle čega su i on i generalni direktor rekli da će ekipa biti bolja i sledeće sezone.

„Iako sam imao neke dileme, posle onoga na utakmici sa Olimpijakosom… ‘Delije’ su rekle svoje i šta sam ja mogao da uradim posle toga? Da idem? Nemojte da se plašite što je ugovor na dve godine. Trener ide kada nema rezultata, ali nadam se da ćemo se družiti još dve godine. Nadam se da ćemo napraviti evropski uspeh, što svi žele“, rekao je Božović novinarima u Beogradu.

Zvezda i Olimpijakos odigrali su u nedelju prijateljski meč, a organizovani navijači crveno-belih skandirali su treneru šampiona Srbije i istakli transparent u kome su ga pozvali da ostane.

„Sigurno ćemo uraditi sve što je u našoj moći da obradujemo ovaj narod. I ako ne dodje do toga, moramo da učinimo sve za duplu krunu i da Zvezda ponovo dominira. Moram da se zahvalim navijačima. Ono je bio najlepši dogadjaj u mom životu osim kad su mi se radjala deca. To je moja velika obaveza prema njima i svima u klubu i nadam se da ću opravdati očekivanja“, rekao je Božović.

Novi-stari trener rekao je da se sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem i upravom dogovorio oko ostanka.

„Složili smo se da ja treba da ostanem. Pitanje je bilo samo da li ćemo moći da se pojačamo i šta možemo da učinimo da budemo još bolji, da napravimo još bolju ekipu i igramo još bolje…Nadam se da ćemo se pojačati na vreme za Evropu. Radimo sve što je u našoj moći da to napravimo i da ćemo uspeti da napravimo dobar rezultat“, rekao je Božović.

Trener je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da nije dobijao mnogo ponuda iz inostranstva i da je finansijski zadovoljan u Zvezdi.

„Ja sam za mnoge ponude čuo samo iz medija. Nisam ja odbio mnogo ponuda. Drugo, u Zvezdi ne radim džabe i to je činjenica. Ne mogu ja da se žalim sa finansijske strane“, rekao je Božović.

Terzić je pri potpisivanju ugovora rekao da je Božović „najbolji trener na ovim prostorima“, „izuzetni čovek, vrhunski profesionalac i zvezdaš“.

„Nije počelo bajno, ali i tada smo znali da smo na pravom putu. Verovali smo u Grofa u njegov stručni štab i igrače. Strpljenje se isplatilo, pobednik je samo Zvezda. Osvojena je titula na superioran, dominantan način. Kao nikada pre od kada se igra fudbal na ovim prostorima. Zato je ovaj potpis smao jedan logičan korak na tom putu“, rekao je Božović.

Direktor Zvezde kazao je da su pregovori bili „brzi i lagani“ i da su se svi bavili pripremama za novu sezonu i evropska takmičenja.

„Nećemo da dajemo velika obećanja. Jedino što možemo da obećamo da ćemo maksimalno profesionalno i odgovorno vršiti svoje funkcije“, rekao je Terzić.

On je kazao da je situacija u Zvezdi sada u mnogo boljoj finansijskoj situaciji nego prošle godine.

„Skinuli smo omču sa vrata oko UEFA i licence, ali daleko od toga da smo rešili sve probleme. To vam daje za pravo da se nadate boljim rezultatima. Juče smo imali Upravni odbor gde sam predložio sve želje Božovića. UO je to jednoglasno prihvatio. Naći ćemo sredstva za realizaciju tog projekta. Sigurno ćemo biti bolji, sigurno neće niko otići pre završetka kvalifikacija za Ligu šampiona“, rekao je Terzić.

On je istakao da će Zvezda imati novca za pojačanja.

„Na putu smo da dovedemo kvalitetna rešenja. Limitirani smo sa četiri stranca u domaćem prvenstvu i dvojicom sa prostora bivše SFRJ. Dovešćemo tri kvalitetna pojačanja, mnogo kvalitetnija i skuplja nego što su bila u prethodnom periodu. Svesni smo da moramo da uložimo sredstva. Prioritet je da do 13. juna završimo najveći deo zacrtanog u prelaznom roku“, rekao je Terzić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.