U trendu

Božovića raduje pobednički niz

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da se raduje što je trijumfom nad OFK Beogradom nastavljena pobednička serija u Super ligi, kao i da se nada da će tim tako igati do kraja.

„OFK se do crvenog kartona branio izvanredno, ali nam je njihov igrač pomogao, na našu sreću. Posle toga je bilo pitanje vremena kada ćemo i koliko golova postići. Raduje me što nastavljamo pobednički niz, nadam se da ćemo tako nastaviti do kraja“, rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je na svom stadionu sa 4:1 savladala OFK i tako zabeležila 13. uzastopnu prvenstvenu pobedu. Crveno-beli sada imaju 44 boda, 17 više od drugoplasiranog Borca, a 19 od Čukaričkog i Partizana, koji imaju utakmicu manje.

Crveno-beli su nastupili bez najboljeg igrača ove sezone Aleksandra Kataija, kao i Sava Pavićevića, a Božović je rekao da mu je žao što njihove zamene neće igrati na narednoj utakmici.

„Neću biti na slatkim mukama, muke tu nema. Vratiće se Katai i Pavićević, biće muka za ove što su igrali jer neće igrati sledeću“, kazao je trener Zvezde.

On je dodao da mu se dopala igra dvostrukog asistenta Bruna Matosa, a da se dvostrukom strelcu Slavoljubu Srniću isplaćuje veliki rad i želja tokom utakmice.

Božović je istakao da ga raduje što je Ugo Vijeira postigao pogodak.

„Izvanredno je kad centarfor da gol, pogotovo iz igre. Pokazao mi je da nisam u pravu jer sam govorio da ‘nemojte kroz sredinu’, a on je otišao kroz sredinu“, naveo je Božović.

Prema njegovim rečima, dobra osobina ekipe je to što mlađi igraći uzimaju dobre osobine starijih i iskusnijih.

Kada je reč o poseti, Božović je rekao da je „bilo mnogo navijača“, s obzirom na to kakvo je bilo vreme.

„Uvek može više, ali možda smo i dosadili“, rekao je Božović uz osmeh.

Božović je kazao da je razgovarao sa generalnim direktorom kluba Zvezdanom Terzićem nakon jučerašnje konferencije na kojoj je kazao da u klubu „nema ni kafe“.

„Razgovarao sam, doneo mi je kilo kafe“, rekao je Božović.

On je naveo da je „odlična situacija“ u klubu kada je u pitanju novac, iako je juče kazao da igrači mesecima ne primaju novac.

„Ne znam koliko je para stiglo, ne vodim računa o tome, zanima me samo ekipa. To su tako velike cifre da me glava zaboli. Mislim da Zvezda treba da ima predsednika i upravu. Prošlo je tri meseca, sami recite da li treba neko da se zainteresuje“, rekao je Božović.

Trener OFK-a Dragoljub Bekvalac čestitao je Zvezdi na zasluženoj pobedi.

„Ono što smo se dogovorili funkcionisalo je dok naš igrač nije dobio crveni karton, posle toga je postojala samo Zvezda u ofanzivi i OFK u defanzivi. Ništa se drugo nije moglo očekivati, osim da postignemo počasni pogodak“, rekao je Bekvalac.

Bekvalac je najavio da će klub kazniti Srđu Kneževića, koji je isključen nakon što je odmah dobio dva žuta kartona: zbog grubog starta i naknadnog psovanja sudije posle prve javne opomene.

„On je bio poznat po agresivnoj igri, a ne po verbalnim deliktima. Ovo mi je strano što se njega tiče. Dobijao je kartone zbog preoštre igre, a ovo…“, rekao je Bekvalac.

Zvezda će u narednom kolu dočekati Metalac, dok će OFK na svom terenu igrati protiv Radničkog iz Niša.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.